Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stocarea in cloud: Cat de sigura este?

Tags: stocare in cloud, confidentialitate online, date personale, servere

In urma inchiderii mai multor site-uri de file sharing, cum ar fi Megaupload, oamenii se indreapta tot mai mult catre stocarea fisierelor "in cloud", informatiile fiind gazduite pe servere virtuale ce pot fi accesate de oriunde, de pe orice dispozitiv cu acces la internet. Cat de sigura este insa aceasta practica? Exista sanse ca datele noastre personale sa fie pierdute sau accesate de persoane neautorizate?
Este posibil ca aceste servere virtuale de stocare "in cloud" sa se inchida pe neasteptate si sa ne pierdem toate datele confidentiale? Conform specialistilor, acest lucru este aproape imposibil sa se intample.
 
Rik Ferguson, reprezentantul companiei de securitate IT Trend Micro ne linisteste, spunandu-ne ca "sistemul cloud, asemenea internetului, nu depinde de o singura conexiune. Este aproape de neimaginat ca intregul sistem de stocare in cloud sa dispara pur si simplu."
 
Cu toate acestea, este posibil ca serverele individuale de stocare in cloud sa se confrunte cu probleme ca urmare a defectarii unor piese hardware. De exemplu, in cazul unei furtuni puternice, este posibil ca datele stocate intr-un astfel de centru computational sa fie distruse. Insa Ferguson este de parere ca majoritatea companiilor de renume au un plan de back-up pentru astfel de cazuri.
 
Cea mai mare temere a oamenilor cu privire la stocarea in cloud este cea legata de securitatea datelor. Multi se tem ca informatiile stocate online sa nu ajunga pe mana unor necunoscuti. Aceasta nu este o temere fondata totusi, conform spuselor lui Jay Heiser, analist in cadrul firmei de cercetare tehnologica Gartner. Acesta este de parere ca principala problema a unor astfel de sisteme nu este confidentialitatea datelor, ci posibilitatea ca aceste date sa fie pierdute.
 
"Atunci cand te bazezi pe un singur provider de stocare online, ai nevoie de dovezi ca exista back-up offline pentru datele tale". Heiser ne sfatuieste sa ne copiem datele pe un alt server, dar si pe un harddisk extern, pentru a evita pierderea unor informatii importante.
 
Reprezentantul Trend Micro ne indeamna sa folosim in continuare tehnologia de stocare in cloud, deoarece acestea va creste in importanta in viitorul apropiat, devenind o parte integranta a vietii noastre.
 
Iata cateva site-uri care ofera stocare in cloud: Dropbox, ADrive, Mozy, ZipCloud sau Just Cloud.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016