Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suedia: Tara in care pana si cersetorii accepta donatii pe card

Tags: marketing, plati cash, suedia, plata cu cardul

Oamenii fara adapost din Stckholm au inceput sa foloseasca terminale de plata cu cardul pentru a primi donatii. Ceea ce este, intr-adevar, o premiera la nivel mondial. Suedia este, conform Bloomberg, economia in care banii cash sunt pe cale de disparitie, aproape toate tranzactiile efectuandu-se electronic.
Bancnotele si monedele au fost folosite anul trecut numai in proportie de 2,7% din totalitatea tranzactiilor din Suedia, fata de o medie de 9,8% la nivelul zonei euro si de 7,2% in Statele Unite, potrivit datelor Bancii pentru Reglementari Internationale. 
 
Revista „Situation Stockholm” este distribuita de persoanele fara adapost. Numai ca, in ultima vreme, acestea au raportat ca tot mai multa lume nu are bani cash. Prin urmare, directorul general al revistei a decis alocarea de cititoare de carduri bancare.
 
Revista costa de 50 de coroane (5,7 euro), vanzatorii ambulanti – 350 la numar - pastrand 50% din banii stransi. 
 
Publicatia putea fi deja cumparata prin SMS.  
 
Unii retaileri si furnizori de servicii din Suedia nu mai accepta cash. Numai 30% din tranzactiile retail din aceasta tara sunt efectuate in cash, conform datelor Federatiei Suedeze a Comertului.
 
Nordea, SEB si Swedbank, cele mai mari banci suedeze, au oprit operatiunile chas in trei sferturi din sucursalele locale. 
 
Sursa: Bloomberg
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016