Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 lucruri pe care trebuie sa le spui in fiecare zi

Tags: primirea ordinelor, motive justificate, pozitie in companie, recunoasterea greselilor

Vrei sa faci o diferenta imensa in viata cuiva? Probabil si tu te-ai saturat sa ti se vorbeasca de sus, sa primesti ordine, sa ti se spuna mereu ce sa faci si sa nu primesti nici macar un "multumesc" atunci cand faci cuiva o favoare.
Daca vrei sa se schimbe lucrurile, sa ti se vorbeasca mai frumos si oamenii sa fie mai draguti unii cu altii, chiar tu esti cel care poate ajuta la aceasta schimbare.
 
Acestea sunt cuvintele pe care ar trebui sa le spui in fiecare zi persoanelor din viata ta: angajatilor, colegilor, familiei, prietenilor sau oricarei alte persoane.
 
1. Uite la ce ma gandesc
 
Oricat de responsabil ai fi, asta nu inseamna ca esti mai destept, mai perspicace si ca stii cel mai bine sa economisesti bani fata de orice alta persoana din lume. Revino asupra deciziilor tale si consulta-te cu cei din jur, adu motive justificate logic, nu te impune datorita pozitiei tale in companie sau autoritatii pe care o detii.
 
2. Am gresit
 
Oricat de greu ti-ar fi sa faci asta, intotdeauna este cel mai bine sa iti recunosti greselile. A gresi este omeneste, indiferent ca faci asta cu prietenii tai apropiati, cu familia, cu colegii sau angajatii. Chiar si cei mai mari lideri gresesc, insa de fiecare data trebuie sa inveti ceva din asta. Nu este deloc rusinos sa iti recunosti greseala, din contra, va fi chiar o lectie pentru angajatii tai care probabil iti vor urma exemplul.
 
3. Asta a fost grozav
 
Nimeni nu este laudat asa cum ar trebui. In fiecare zi macar unul dintre angajatii tai va face un lucru bun pentru compania ta, indiferent daca este vorba de aducerea unui nou client, castigarea unui contract, sau simpla observare a unei greseli. De aceea, acesta merita sa fie laudat sau chiar recompensat.
 
4. Ma poti ajuta?
 
Atunci cand ai nevoie de ajutor, nu trebuie sa te incapatanezi pentru a le arata tuturor ca te poti descurca singur. Roaga-i pe cei din jur sa te ajute, nimeni nu le stie pe toate, iar daca asta este parerea ta despre tine cu siguranta apropiatii tai te considera arogant.
 
5. Imi pare rau
 
Fiecare dintre noi facem greseli, iar asta inseamna ca fiecare avem motive intemeiate sa ne cerem scuze celor din jur: fie pentru ca le-am vorbit urat, fie pentru ca nu ne-am purtat necorespunzator, fie pentru ca nu le-am fost alaturi asa cum ar fi trebuit. Vei vedea imediat cat de bine te vei simti dupa ce vei spune un simplu "Imi pare rau", iar ceilalti vor aprecia asta.

 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016