Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 8: Cei mai tineri fondatori ai unor companii de miliarde

Tags: cei mai tineri miliardari, industria tech, fondatori companii de tehnologie, zuckerberg, instagram, facebook, groupon, dropbox, tumblr

Care sunt cei mai tineri fondatori care au ajuns sa fie miliardari in dolari? Business Insider a realizat o lista a celor mai importanti tineri miliardari din industria tech, printre care se numara fondatorii Facebook, Groupon, Dropbox, Tumblr, Pinterest si Instagram.
Mark Zuckerberg – 28 de ani
Mark Zuckerberg a fost unul din cei mai tineri miliardari din lume, fiind depasit doar de celalalt co-fondator Facebook, Dustin Moskovitz. In anul 2004, Zuckerberg a lansat reteaua de socializare Facebook, in camera sa de camin de la Harvard. In prezent, Facebook are peste 955 de milioane de utilizatori si genereaza un profit de 4 miliarde anual.

Ben Silbermann – 29 de ani
Ben Silbermann a parasit Google pentru a-si porni propria afacere. Dupa ce a esuat de cateva ori, a ajuns la Pinterest, site-ul de socializare prin fotografii, care valoreaza in prezent 1,5 miliarde de dolari si are 20 de milioane de vizitatori unici pe luna.
 
Kevin Systrom – 27 de ani
In anul 2010, acesta a devenit co-fondatorul site-ului Instagram, alaturi de Mike Krieger, in varsta de 25 de ani. Instagram a devenit rapid cea mai populara aplicatie de photo-sharing pentru mobil, ajungand in prezent la peste 80 de milioane de utilizatori. Instagram a fost achizitionata de Facebook in luna aprilie pentru suma de 1 miliard de dolari.
 
Andrew Mason – 31 de ani
Andrew Mason era in varsta de 30 de ani cand Google i-a oferit 6 miliarde de dolari pentru site-ul sau, Groupon. Acesta a fondat site-ul in 2008, iar trimestrul trecut Groupon a generat un profit de aproape 600 de milioane de dolari.

Drew Houston – 29 de ani
In 2007, Drew Houston a co-fondat site-ul de file sharing in cloud Dropbox. Apple s-a oferit sa cumpere site-ul, insa Houston a refuzat. Anul trecut, Dropbox a generat un profit de 240 de milioane de dolari. Dropbox este evaluat in prezenta la 4 miliarde de dolari.
 
Aaron Levie – 27 de ani
Aaron Levie este fondatorul site-ului Box, un competitor direct al site-ului Dropbox. Box a fost fondat in anul 2006 si este evaluat in prezent la 1,3 miliarde de dolari.
 
Brian Chesky – 29 de ani
In anul 2008, Chesky a lansat site-ul de imobiliare Airbnb, care este evaluat in prezent la 1,3 miliarde de dolari.
 
David Karp – 26 de ani
David Karp a fondat site-ul Tumblr in 2007, pe cand avea doar 21 de ani. In prezent, compania valoreaza aproximativ 800 de milioane de dolari, genereaza peste 15 miliarde de viziualizari pe luna si are peste 100 de angajati.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016