Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu ai rezista un an fara internet?

Tags: viata fara internet, deconectare, paul miller, lumea virtuala, experiment the verge

Iti mai poti imagina viata fara internet? Daca nu ai mai intra pe Facebook sa verifici News Feed-ul din zece in zece minute, daca nu ai mai comunica prin instant messaging si tweet-uri si daca nu ai mai folosi toate aplicatiile si jocurile de pe smartphone sau tableta?
Chiar daca ti se pare de neconceput sa te deconectezi pur si simplu de la internet si sa renunti la orice tine de lumea "virtuala", exista o persoana care si-a propus sa faca acest lucru timp de un de zile. Este vorba chiar de un blogger, adica o persoana obisnuita sa isi petreaca majoritatea timpului pe internet. Numele sau este Paul Miller si este redactor al popularului site de tehnologie The Verge. Acesta va relata in mod regulat cum decurge viata sa in modul “deconectat”.
 
Acesta sustine ca exista doua tipuri de oameni, dintre cei care sunt obisnuiti cu tehnologia: cei care nu isi pot concepe viata fara internet si dispozitive mobile si care s-ar simti ca pestele pe uscat daca ar trebui sa petreaca chiar si cateva ore fara acces la internet, si cei care s-ar simti chiar mai relaxati si mai liberi daca ar fi nevoiti sa se "deconecteze". Miller sustine ca face parte din a doua categorie, adica se simte chiar mai bine de cand a inceput acest experiment.
 
In primul rand, e vorba de sentimentul de libertate pe care il ai atunci cand stii ca nu mai poti fi contactat si ca nimeni nu te poate deranja si nu iti poate cere nimic. Si cu toate ca este foarte probabil sa te lovesti de o stare de plictiseala acuta, mai ales la inceput, cand nu stii ce sa faci cu timpul liber astfel dobandit, starea de "deconectare" de la tot ce inseamna agitatia de pe internet este chiar benefica si relaxanta.
 
Fara convorbiri pe Skype, fara interactiuni pe Facebook, fara tweet-uri, fara IM-uri, fara email-uri. Pentru unii, ar putea fi un adevarat calvar, insa probabil ai doar nevoie de o perioada de acomodare. Iti mai amintesti macar cum era viata inainte de internet?
 
Miller sustine ca este nevoie de ceva timp pana te obisnuiesti cu noua viata in modul "offline", insa este cu adevarat un experiment ce merita incercat, in special daca iti doresti o schimbare. Poti descoperi astfel ca dispui de mult mai mult timp liber decat ti-ai imaginat vreodata, iar acum ai chiar sansa sa il folosesti intr-un mod mai productiv. Insa, in acelasi timp, este foarte posibil sa iti dai seama ca nu te poti acomoda cu un astfel de regim drastic si s-ar putea sa nu rezisti nici macar o singura zi fara internet.
 
In orice caz, povestea interesanta a lui Paul Miller poate fi urmarita in continuare pe site-ul The Verge, acolo unde vor fi publicate experientele acestuia in anul in care va sta departe de lumea virtuala.


Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Adrian Popescu 09-Mai-2012 21:20:19
Viata fara internet ar fi mult mai frumoasa . Viata fara internet ( si fara telefon ) e libertate curata .

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016