Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

YouTube vrea sa-si taxeze utilizatorii

Tags: youtube, taxa youtube, continut video youtube

Dupa ani in care miliarde de clipuri video au fost viualizate de milioane de ori in mod gratuit, YouTube intentioneaza sa introduca o taxa pentru accesarea anumitor tipuri de continut video.
Se pare ca reprezentantii Google deja poarta discutii in acest sens cu creatorii de continuturi, taxa urmand sa fie introdusa incepand din ultima parte a acestui an, potrivit unor surse citate de The Wall Street Journal.

Taxa este menita sa aduca noi venituri deopotriva platformei YouTube si celor cateva mii de parteneri ai site-ului. De asemenea, YouTube ar putea atrage astfel noi creatori de continut, care isi doresc si o alta sursa de venituri decat cea provenita din publicitatea postata pe site.

"Multi dintre creatorii de continut cu care ne aflam in parteneriat sunt de parere ca ar trebui sa beneficieze de venituri rezultate din introducerea unei taxe de acces la continutul pe YouTube, fapt pentru care luam in calcul acest aspect", au declarat reprezentanti ai companiei.

Taxa YouTube ar putea lua mai multe forme, una dintre ele fiind aceea de a introduce un cost pentru a avea acces la anumite canale de continut. O alta idee ar fi aceea a taxarii utilizatorilor care vor sa aiba mai repede acces la un anumit continut; acesta din urma fiind de altfel, si modalitatea preferata de atragere a veniturilor.

Google spera totodata ca, prin concretizarea acestei initiative, detinatorii de posturi de televiziune sa opteze si ei pentru postarea unei parti a continutului lor pe YouTube.

In prezent, YouTube atrage venituri din inchirierea sau vanzarea de filme online, la preturi cuprinse intre 1,99 si 14,99 dolari.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016