Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri la fel de valoroase ca Facebook

Tags: facebook, valoare, ipo, listare bursa

Facebook urmeaza sa fie listata la bursa prin cea mai mare oferta publica initiala (IPO) derulata vreodata in industria IT. Dupa listarea efectiva compania ar putea valora 100 miliarde dolari. Dar probabil stiati deja toate acestea. Stiti insa si ce alte lucruri valoreaza o asemenea suma?
Valorea de piata a Facebook vehiculata de catre analisti a aprins imaginatia celor de la Mashable.com care au inceput sa calculeze cam ce anume si-ar permite sa faca compania lui Zuckerberg cu banii si ce altceva in lumea asta valoreaza 100 miliarde dolari.
1. Economia Quatarului – Genereaza venituri de aproximativ 98 miliarde dolari.
2. Cheltuielile pe fast-food din SUA intr-o jumatate de an – Potrivit unui studiu, americanii cheltuie pe fast-food in medie cam 52 dolari intr-o luna. Inmultind aceasta cifra cu numarul locuitorilor (putin peste 307 milioane) rezulta ca americanii cheltuie aproximativ 15,9 miliarde dolari pe luna, iar asta inseamna ca intr-o jumatate de an suma cheltuita ajunge aproape de valoarea de piata a Facebook.
3. Costurile cu tratarea cancerului de san pe 6 ani – Tratamentul cancerului de san costa SUA 16,5 miliarde dolari pe an. Raportand aceasta cifra la o perioada de 6 ani, inseamna un cost total de 99 miliarde dolari.     
4. 120 de Turnuri Eiffel – National Geographic estimeaza ca construirea unui asemenea turn in ziua de astazi ar costa 480 milioane dolari, la care se adauga costul terenului, respectiv alte 350 milioane dolari. Drept urmare, cu 100 miliarde dolari s-ar construi 120 Turnuri Eiffel.
5. Veniturile din turism ale Braziliei – In 2011, Brazilia a castigat de pe urma turismului 129 miliarde de riali, adica cam 74 miliarde dolari.
6. Intreaga industrie a cafelei din lume – Se estimeaza ca industria cafelei la nivel global valoreaza cam 100 miliarde dolari, exact ca si Facebook.
7. Jocurile Olimpice – Una dintre cele mai costisitoare editii a Jocurilor Sportive a fost cea de la Beijing pentru care s-au cheltuit 40 miliarde dolari. Asta inseamna ca cele 100 miliarde ale Facebook ar ajunge pentru organizarea a 2,5 editii a Jocurilor Olimpice.
8. Pagubele provocate de cutremurul din Japonia in 1995 – Cutremurul s-a produs in apropierea orasului Kobe, a avut 7 grade pe scara Richter si a fost unul dintre cele mai puternice seisme ale secolului XX. Pagubele generate insumeaza 100 miliarde dolari.
9. Razboiul din Golf – Costurile totale ale razboilui din Golf se ridica la 96 miliarde dolari, adica putin sub valoarea celei mai mari retele de socializare din lume.
10. 50 de submarine – Cum un singur submarin american costa in jur de 2 miliarde dolari, Facebook ar putea cumpara cam 50 de astfel de vase militare.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016