Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 greseli de securitate online pe care trebuie sa le eviti

Tags: online, hacker, site-uri, cont, parola, securitate, software

In lumea online, lucrurile inspaimantatoare nu au nicio legatura cu Halloweenul. Hackerii sunt cat se poate de reali si vaneaza tot timpul, in ideea de a afla din ce in ce mai multe informatii pe care sa le poata folosi impotriva ta.
Din fericire, sunt o multime de masuri pe care le poti lua pentru a te proteja. Uneori nu este vorba doar despre a-ti face sistemul intangibil. Totul se rezuma la a-l face putin mai complicat, pentru a evita ca hackerii sa intre in intimitatea ta.


Iata trei greseli prin care unele persoane invita hackerii sa le viziteze calculatorul si nu numai:


1. Nu isi ascund activitatea pe retelele sociale


In ceea ce priveste utilizarea retelelor de socializare sau alte comunitati online, ganditul precum un hot te poate ajuta, dupa cum spune Brad Gobble, un manager cu experienta in securizarea informatiei de la compania Mozy. Cu alte cuvinte, nu divulga informatiile pe care un hacker ar vrea sa le stie. Informatiile acestea sunt: intregul nume, adevarata varsta sau adresa completa. Avand in vedere vremurile in care traim, aceste lucruri pot parea aproape imposibile, insa este mai sigur sa iti pastrezi informatiile personale la un minim punct de acces pe retelele de socializare.


2. Nu isi protejeaza datele

"Datele au valoare, precum banii sau pietrele pretioase si este foarte usor pentru hackeri sa intre in posesia acestora", afirma Gobble.

Primul lucru pe care il poti face este sa iti creezi parole pentru toate datele pe care le ai. Nu folosi acelasi nume de inregistrare sau parole pe mai multe calculatoare, tablete sau smartphonuri. De asemenea, nu folosi acelasi nume si parola pentru fiecare cont pe care il ai. Mai mult decat atat, atat calculatorul cat si telefonul tau mobil ar trebui sa fie parolate.


3. Nu isi actualizeaza software-ul

Cu toate ca nu te gandesti la acest lucru atunci cand folosesti diverse aplicatii, trebuie sa stii ca aceste programe se demodeaza foarte repede, deoarece apar unele noi in fiecare zi. Chiar si cei mai buni programatori pot face greseli, insa pentru a putea evita asta, cel mai simplu lucru pe care il poti face pentru a-ti pastra fisierele securizate este sa descarci programe care sa iti reimprospateze aplicatiile.

"Luati in considerare activarea functiei de autoactualizare a sistemului de operare si a oricaror programe de software care detin unul. Pentru orice alt program verifica in mod regulat versiunile noi si descarca-le cu promptitudine", explica Gobble.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016