Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 noiembrie: Ultima zi de viata pentru Facebook

Tags: facebook, hackeri, anonymous, confidentialitate, date personale, retea de socializare

Asta daca dam crezare anuntului publicat de grupul de hackeri Anonymous (Anonim, n.r.). grupul este recunoscut a fi atacat in trecut institutii importante, cum ar fi Pentagonul, dar si News Corp si altele. Si acum a jurat sa distruga Facebook pe 5 noiembrie, sub deviza "Avem dreptul sa nu traim ca niste sclavi".
Invocand problema confidentialitatii si dificultatea de a sterge un cont de Facebook, grupul Anonymous spera sa "ucida Facebook", "mediul de comunicare pe care il indragim atata".

Dintr-un update de pe Business Insider, aflam ca cei de la conducerea grupului s-a dezis pe Twitter de Operatiunea Facebook. Se pare ca este vorba de cativa membri mai infocati ai gruparii.

In orice caz, nu este pentru prima data cand Anonymous s-a manifestat public impotriva retelelelor de socializare. Dupa ce Google a indepartat conturile de Gmail si de Google+ ale grupului, Anonymous a jurat ca-si va crea propria retea, AnonPlus.

Cat despre ura impotriva Facebook, va oferim mai jos o traducere a anuntului intitulata Operatiunea Facebook si publicat pe YouTube:

Operatiunea Facebook
 
DATA: 5 noiembrie, 2011.
TINTA: https://facebook.com

Atentie cetateni ai lumii,
Dorim sa va atragem atentia, sperand ca veti lua in seama avertismentele, dupa ucm urmeaza:
mediul de comunicare pe care il iubiti atata va fi distrus. Daca sunteti un hacker inimos sau un simplu om care vrea sa-si protejeze libertatea informatiilor, alaturati-va cauzei si ucideti Facebook pentru propria siguranta a intimitatii.

Facebook vinde informatii agentiilor guvernamentale si firmelor de securitate din intreaga lume. Aceste firma lucreaza pentru guverne autoritariste, cum ar fi cel al Egiptului si al Siriei. 

Tot ce faceti pe Facebook ramane pe Facebook, indiferent de setarile de "confidentialitate" alese si este imposibil sa stergeti un cont. Chiar daca, in principiu, contul nu mai exista, informatiile personale raman pe Facebook si pot fi recuperate oricand. Facebook stie mai multe trebuie voi decat propria familie. http://www.physorg.com/news170614271.htmlhttp://itgrunts.com/2010/10/07/facebook-steals-numbers-and-data-from-your-iph.... 

Se pregatesc revoltele. Nu este o lupta pentru viitorul confidentialitatii si al publicitatii. Este o lupta pentru posibilitatea alegerii si a consimtamantului informat. Cand un serviciu este "gratuit", inseamna ca face bani de pe urma voastra si a informatiilor voastre.

Ganditi-va la asta si pregatiti-va pentru o zi care va intra in istorie. 5 noiembrie 2011, #opfacebook . "Engaged".

Aceasta este lumea noastra acum. Existam fara nationaliatte, fara idei religioase preconcepute. Avem dreptul sa nu fim supravegheatu, urmariti si folositi in scopuri lucrative. Avem dreptul sa nu traim ca niste scalvi.

noi suntem anonymous
noi suntem o legiune
nu iertam 
nu uitam 
veti mai auzi de noi.

Un informator a declarat ca Facebook nu va fi cu adevat "distrus". Cel mai probabil, vorbim de blocarea accesului utilizatorilor, pentru cateva minute sau ore, la conturi.
 
 
Autor: Petru Scraba


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016