Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 situatii in care poti dezvolta afacerea online fara un designer

Tags: grafician, designer web, dezvoltator web, dezvoltare site, design site

Imi place mult de tot expresia "Daca vrei ca un lucru sa fie bine facut, fa-l singur!". In acelasi timp, stiu ca exista situatii cand e bine sa apelam la cei care sunt deja foarte buni in domeniul in care se regasesc serviciile de care avem noi nevoie.


Sunt insa nenumarate situatii in care ne putem descurca de unii singuri. Avem de castigat de doua ori: costuri reduse si experienta acumulata. La inceputul oricarei afaceri ne intrebam daca ar trebui sa apelam la un designer sau nu? Va asigura acesta succesul afacerii noastre prin designul pe care noi nu-l putem realiza de unii singuri?

Fireste, lucrurile difera de la o afacere la alta, dar in unele situatii ne putem gandi de doua ori inainte de a alege un designer, avand ca alternativa si rezolvarea problemelor prin alte metode.

1. Afacerea e inca la inceput.

Aceasta este una dintre situatiile in care putem sau nu sa angajam un designer. Construirea unui brand este un proces de durata si care, in definitiv, nu inceteaza niciodata. Inceputul conteaza insa asa ca e bine sa nu amanam prea mult crearea si dezvoltarea brandului.

Un designer ar putea sa nu inteleaga intotdeauna conceptul din spatele afacerii tale asa ca poti apela mai degraba la servicii de consultanta in afaceri, identificand astfel mai usor imaginea pe care afacerea ta, in functie de ceea ce vinde, ar trebui sa o promoveze pe piata.

2. Ai o viziune foarte clara si indemanarea necesara.

Daca afacerea ta implica o latura destul de pronuntata in zona creativitatii, atunci designul are un rol important. Probabil ca stii deja cum vrei sa fie reprezentata afacerea ta pe piata, fontul pe care vrei sa il folosesti pentru site, designul care ti se potriveste s.a.m.d.

In acest caz, e mai bine sa incerci de unul singur sa pui in practica aceste idei inainte de a apela la un designer. S-ar putea sa fii suprins in mod placut de rezultat, mai ales ca tu stii deja cum ai vrea sa arate tot ceea ce tine de design.

Nu uita sa ceri parerile celor din jur inainte sa faci comanda ambalajelor personalizate! Un designer angajat va fi obiectiv, ceea ce tu nu vei fi atunci cand vei crea singur designul.

3. Ai timp la dispozitie si vrei sa inveti.

Daca ai suficient timp sa inveti cum sa faci cateva dintre lucrurile de mai sus, atunci poti profita din plin de resursele disponibile pe Internet sau prin cursurile platite. Acest proces de invatare te obliga sa investesti insa timp si energie, iar aceste doua aspecte inseamna de multe ori bani pe care ii pierzi in timp ce nu iti dezvolti afacere. Asa ca aceasta optiune nu va fi intotdeauna cea mai buna idee pentru o afacere.


4. Ai nevoie de reprezentarea prin imagini.

Daca ai deja in minte linii clare cu privire la estetica afacerii tale, poti lucra si cu un ilustrator, nu neaparat cu un grafician. Vei beneficia astfel de ilustratii create special pentru afacerea ta pe care le poti combina cu elementele grafice ale site-ului.


5. Vrei mai mult decat grafica.

Se fac multe confuzii cand vine vorba de designeri web, graficieni si dezvoltatori web. Astfel, daca avem deja elementele de grafica, putem lucra cu un designer web. Daca dorim ca pagina noastra sa fie una complexa, putem colabora cu un dezvoltator.

In mod evident, exista si specialisti care pot indeplini toate aceste functii astfel ca putem lucra cu o singura persoana pentru a indeplini toate aceste aspecte.

In definitiv, tot ceea ce vom face va trebui sa porneasca de la o analiza amanuntita a lucrurilor de care afacerea noastra are nevoie. Este bine ca cerintele noastre sa fie cat mai specifice, pornind de la aspecte identificate in mod corect.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016