Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatorul incalca legea daca iti spioneaza profilul de Facebook

Tags: facebook, profil privat, angajator, salariat, candidati interviu

Doi senatori din Statele Unite au demarat mai multe actiuni prin care incearca sa clarifice legislatia in domeniul muncii cu privire la drepturile salariatilor, precum si ale celor care se prezinta la un interviu de angajare.




Aceste noi proiecte vin ca urmare a unor situatii din SUA in care unele companii ar fi cerut aplicantilor la un job sa le permita accesul la profilurile de Facebook.

Cei doi senatori considera ca aceasta este o incalcare a drepturilor omului si cer emiterea unor legi care sa ii protejeze pe salariati in fata angajatorului care doreste sa aiba acces la ceea ce ar trebui sa fie confidential sau, in orice caz, de ceea ce ar trebui sa poata fi ferit de ochii sefului.

Se doreste astfel trasarea unei linii clare intre viata privata si cea profesionala si intre ceea ce inseamna, pe de o parte, un profil de Facebook si, de cealalta parte, informatia care nu ar trebui sa il priveasca pe angajator.

Astfel de cazuri mai vizeaza si grupurile de pe Facebook. Angajatorii care incearca sa obtina informatii despre salariati sau despre candidatii la un interviu prin intermediul acestor pagini, fara sa li se permita accesul in mod firesc, ar putea astfel primi amenzi in cazul in care legislatia in domeniu va fi modificata asa cum doresc cei doi senatori care au initiat demersurile.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016