Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ 5 milioane de telefoane cu Android au fost virusate

Tags: android, virus, malware, jocuri, aplicatii

Aproape 5 milioane de utilizatori ai sistemului de operare Android au cazut prada unui nou virus, potrivit Symantec. Virusul malefic este denumit Android.Counterclank si a fost descarcat prin intermediul a 13 aplicatii, provenite de la 3 producatori diferiti.
Aplicatiile, distribuite de iApps7, Ogre Games si redmicapps, erau in mare parte jocuri, cu titluri precum Stripper Touch Girl, Wild Man, Counter Strike Hit Force, Counter Elite Force, Hit Counter Terrorist, Deal & Be Millionaire sau Sexy Girls Puzzle.
 
Symantec este de parere ca acesti producatori nu sunt reali, ci au doar scopul de a distribui produse infectate cu virusi. Aceste aplicatii erau disponibile de peste o luna in Android Market, insa au fost descoperite de Symantec abia acum 2 zile.
 
Numarul total al descarcarilor este estimat a fi intre un milion si cinci milioane, acesta fiind cel mai mare atac malware inregistrat in Android Market pana in prezent.
 
Android.Counterclank este un virus troian care, odata instalat pe un telefon ce ruleaza Android, aduna o gama larga de informatii, copiaza bookmark-urile si modifica pagina de pornire a browser-ului.
 
Toate cele 13 aplicatii puteau fi descarcate gratuit si este interesant faptul ca nu erau virusate aplicatii reale, ci erau create aplicatii similare false, care erau foarte usor confundate de catre utilizatori, de aici rezultand numarul foarte mare de descarcari.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016