Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la fotografiile cu copii bolnavi de pe Facebook, sunt doar pacaleli

Tags: fotografii copii, facebook, frauda, furt de date

Fotografiile cu bebelusi si copii bolnavi de care ne lovim pe Facebook, care sunt acompaniate de mesaje prin care ni se cere sa donam bani, sau ni se spune ca Facebook va dona bani pentru fiecare distribuire, sunt in realitate doar o mare pacaleala. Asa sustine un grup format din cinci website-uri de detectare a fraudelor online.
Se pare ca respectivele fotografii sunt preluate din reviste medicale si stiri vechi, fiind apoi distribuite pe Facebook de pana la 600.000 de ori. Mesajele false prin care ni se cere sa distribuim la randul nostru imaginile au scopul de a perpetua fraudele. Atunci cand distribuim o astfel de fotografie, devenim mult mai vulnerabili la atacurile informatice si riscam sa ne fie furate datele personale.
 
Si mai alarmant este faptul ca numarul acestor tentative de frauda este in continua crestere. Conform statisticilor, exista in prezent aproximativ 325 de campanii frauduloase cu copii bolnavi pe Facebook, iar in locul unei fotografii inlaturate, sunt adaugate alte 22.
 
Grupul de cinci site-uri a creat o petitie online adresata Facebook prin care solicita inlaturarea acestor fotografii. "Toate aceste fotografii ar trebui inlaturate, cat mai repede si cat mai eficient, iar astfel de cazuri ar trebui evitate prin implementarea unui sistem de detectare a imaginilor" sta scris in petitia respectiva.
 
Facebook a inceput deja sa elimine fotografiile de acest gen, insa nu intr-un mod foarte eficient. Asadar, este preferabil sa ne ferim pe cat se poate de acest de gen de campanii de ajutorare demarate pe Facebook, veridicitatea acestora fiind indoielnica.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016