Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat castiga Facebook din publicitatea pe mobil

Tags: profit facebook, castig facebook, venituri facebook, publicitate facebook

Se pare ca anul 2012 a fost unul grozav pentru Facebook. Reteaua de socializare a crescut atat ca numar de utilizatori, depasind cifra de 1 miliard, cat si ca venituri. Potrivit rezultatelor financiare declarate, Facebook a realizat anul trecut un profit net de 1,31 miliarde de dolari, in urcare cu 13% fata de nivelul din 2011.
Profitul companiei a urcat cu 18% in trimestrul al patrulea, de la 360 milioane de dolari la 426 milioane dolari, iar veniturile au crescut cu 39%, de la 1,13 miliarde dolari la 1,58 miliarde dolari.

O crestere semnificativa s-a inregistrat si in ceea ce priveste numarul utilizatorilor activi lunar pe site-ul mobil al Facebook, care s-a marit cu 57%, la 680 milioane, dupa un avans de 61% in trimestrul al treilea.

Publicitatea pe platforme mobile i-a adus retelei de socializare venituri de 306 milioane de dolari in ultimul trimestru al anului, reprezentand 23% din incasarile totale generate de companie din advertising.

Aceasta crestere se datoreaza in buna masura si lansarii unei noi aplicatii Facebook pentru platformele mobile, in luna august a anului trecut, care afiseaza spoturi publicitare utilizatorilor ce acceseaza reteaua de socializare de pe smartphone-uri sau tablete.

Totodata, numarul utilizatorilor activi zilnic de pe platforme mobile a depasit in premiera indicatorul corespunzator pentru computere desktop.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016