Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat valoram pentru Facebook?

Tags: facebook, val you, aplicatie, abine, valoare utilizator

Patrundem cu multa placere si cu o oarecare inocenta in lumea celei mai mari si renumite retele sociale, o retea care fara utilizatorii ei nu ar face nici doi bani. De fapt, tocmai datorita lor Facebook a devenit atat de valoros, fiecare utilizator fiind el insusi o sursa de profit pentru companie. Dar, mai exact, cat de mult valoreaza un utilizator pentru Zuckerberg si reteaua sa sociala? O aplicatie de tip quiz poate oferi raspunsul.
Peste 80% dintre veniturile Facebook provin din publicitate, publicitate care are impact doar atunci cand publicul caruia i se adreseaza este suficient de numeros si dispus sa reactioneze la reclame. Pornind de la aceasta constatare, Abine, o companie care se ocupa de asigurarea confidentialitatii pe internet, a creat Val-You, un mic chestionar online in stare sa transforme orice utilizator de Facebook in bani. Mai exact, aplicatia determina cat de valoros este acel utilizator pentru companie.
 
Chestionarul contine intrebari despre domiciliul utilizatorului, despre cat de des da like postarilor din retea sau cat de des acceseaza jocuri sociale marca Zynga, precum si ce planuri are in legatura cu prezenta sa pe Facebook. Pe baza acestor informatii, aplicatia calculeaza valoarea in bani a utilizatorului.
 
Desi pare creat mai mult de dragul distractiei, Val-You vine sa ridice vesnicile intrebari legate de securitatea datelor personale pe Facebook si sa-i faca pe utilizatori sa constientizeze faptul ca informatii despre propria lor persoana sunt folosite pentru a genera profit.
 
De la lansarea sa saptamana trecuta cateva mii de persoane au accesat aplicatia, iar pana acum valoarea medie pe persoana pentru Facebook se ridica la 50 dolari.
 
Aplicatia face parte dintr-o campanie mai ampla pe care Abine a initiat-o pentru a atrage atentia asupra problemelor de confidentialitate a datelor, motiv pentru care a si fost numita “Go Private”. 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016