Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce avere are Zuckerberg dupa casatorie

Tags: casatorie zuckerberg, priscilla chan, actiuni facebook, contract prenuptial

Noua doamna Zuckerberg s-ar putea sa nu-si mai faca griji financiare in urmatoarea perioada, dar asta nu inseamna ca a capatat in mod automat banii tanarului intreprinzator.


Desi date concrete nu au fost facute publice, exista numeroase speculatii cu privire la un contract prenuptial incheiat intre Mark Zuckerberg si Priscilla Chan. Acesta s-a casatorit cu prietena sa pe care a cunoscut-o inca din facultate.

Numeroase discutii au aparut dupa ce acestia s-au casatorit la doar o zi dupa ce compania lui Zuckerberg a fost listata la bursa. Cu circa 503 milioane de actiuni, aceasta valoreaza la bursa aproximativ 17 miliarde dolari.

Expertii in domeniu atesta insa faptul ca averea lui Zuckerberg, chiar si in cazul unui divort, ii apartine numai acestuia. California este unul dintre putinele state care stabilesc in termeni clari ce apartine fiecaruia dintre soti, prin comparatie cu majoritatea statelor americane in care se incearca prin procesul de divort o impartire echitabila a bunurilor.

Bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt considerate bunuri comune si sunt trecute la partaj. De-a lungul anilor insa, proprietatile sau cresterea valorii unor bunuri pot trece intr-o categoria mai putin clara ca urmare a faptului ca sotii nu tin intotdeauna cont cine a contribuit pentru ce sau de unde au venit banii pentru o anumita achizitie.

Este astfel dezbatuta ipoteza prin care Priscilla Chan ar putea avea dreptul la o parte din actiunile Facebook in conditiile in care acestea vor creste in timp.

Faptul ca Zuckerberg va continua sa dezvolte compania si in timpul casatoriei ar putea face ca valoarea actiunilor sa fie trecute la categoria bunuri comune si sa mai conteze prea putin faptul ca Facebook a apartinut lui Zuckerberg de dinainte de casatorie.

Avocatii consultati de New York Times confirma deja faptul ca, in orice caz, noua doamna Zuckerberg se va alege cu o parte din valoarea companiei.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016