Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce loc are Zuckerberg in topul miliardarilor lumii, dupa listarea Facebook

Tags: miliardari, zuckerberg, facebook, listare, oferta publica initiala

Mark Zuckerberg a sunat din clopotel la sediul central al Facebook, in California, pentru a marca debutul pe piata Nasdaq. Fondata in 2004 in dormitorul unui camin al universitatii Harvard, Facebook a devenit cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste 900 milioane de utilizatori activi (care se logheaza cel putin odata pe luna).
Valoarea celor peste 503 milioane de titluri inca detinute de Mark Zuckerberg va fi de 19,1 miliarde de dolari, astfel ca va ocupa locul 29 in topul miliardarilor lumii, pe o pozitie mai ridicata decat cofondatorii Google Larry Page si Sergey Brin, potrivit Bloomberg.

Facebook a incheiat cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in industria inaltei tehnologii si Internetului, reusind sa plaseze pe piata circa 421,2 milioane de actiuni la pretul de 38 de dolari pe unitate, limita maxima a intervalului de pret stabilit de reteaua de socializare (dupa ce isi dorise la inceput un pret intre 28 si 34 de dolari). A obtinut 16 miliarde de dolari, a treia mare oferta publica din istoria SUA, dupa Visa si General Motors.

Valoarea ofertei ar putea creste la 18,4 miliarde de dolari, daca vor fi exercitate anumite optiuni rezervate de investitorii care au subscris operatiunea, potrivit Reuters.

Investitorii se asteapta la cresteri puternice ale actiunilor Facebook in sedinta de vineri pe piata Nasdaq, estimarile aparute in presa internationala variind de la plus 15-20% la 50%.

Se estimeaza ca oferta publica initiala a Facebook va boteza, vineri, peste 1.000 de milionari in dolari, cel putin pe hartie, iar regiunea San Francisco Bay se pregateste pentru o crestere exploziva a vanzarilor, de la proprietati imobiliare la automobile.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016