Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CHINA spune STOP socializarii online

Tags: social media, china, retele de socializare, informatii

China lupta dur impotriva raspandirii "zvonurilor": a interzis postarea comentariilor pe rincipalele doua servicii de microblogging, Sina Weibo si Tencent QQ, relateaza AFP. Masura va ramane in vigoare pana pe 3 aprilie, miscarea fiind reflexia luptei autoritatilor de a creste controlul asupra Internetului si de a opri fluxul de informatii si critici de pe anumite site-uri.
In China, au fost inchise pana acum 16 site-uri, sase persoane fiind arestate pentru "crearea si propagarea de zvonuri".

"Zvonurile si informatiile ilegale si daunatoare propagate pe microbloguri au avut repercusiuni sociale nefaste iar comentariile contin o cantitate mare de informatii daunatoare", a afirmat pe site-ul sau Tencent, unul dintre principalele servicii de retele sociale, mesagerie instantanee, microblogging si jocuri online din China.

"De la 31 martie ora 08:00 la 3 aprilie ora 08:00 functia de comentarii a Weibo va fi temporar suspendata", a declarat la randul sau Sina, care detine primul serviciu de microblogging din China, Sina Weibo.

Dar ambele servicii de microblogging si-au mentinut functiile de postare si partajare intacte. Acestea au fost folosite de bloggeri influenti, cu milioane de fani, sa comenteze sarcastic ca guvernul nu a gasit remediul bolii raspandirii zvonurilor.

“Investigarea cartilor, critica filmelor, controlul Internetului, restrictionarea publicatiilor, cenzurarea ziarelor, blocarea comentariilor... Aceste masuri idioate sunt dovada ca ne apropiem din ce in ce mai mult de Coreea de Nord. Daca nu e intai aprilie inca, guvernul se ocupa sa taie curentul si accesul la Internet pentru a se asigura ca traim ca si cum ar fi intai aprilie”, a comentat un utilizator Weibo care foloseste pseudonimul Notebook si care are o baza de fani de 2,2 milioane de persoane.
 

censorship02


Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016