Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Combinatia fatala: De ce nu ar trebui sa folosim simultan mai multe retele de socializare

Tags: retele de socializare, ifree, locatie, viata privata

Avem de-a face cu o noua controversa privind siguranta datelor pe care le dezvaluim prin intermediul retelelor de socializare. O noua aplicatie denumita i-Free se foloseste de interfetele de programare (API) ale retelelor de socializare precum Facebook, Foursquare si Google Maps, creand astfel un program care aduce laolalta toate informatiile pe care utilizatorii au ales sa le dezvaluie la un moment dat.
Nici nu este de mirare ca in era digitala in care traim, cand aproape toti oamenii isi fac publice informatiile personale folosind cat mai multe retele social media, sa fie dezvoltata o astfel de aplicatie care nu face decat sa puna la un loc toate informatiile, devenind astfel instrumentul perfect de hartuire.
 
O aplicatie similara este Girls Around Me, care le permite utilizatorilor sa localizeze toate femeile din zona si sa afle toate detaliile personale pe care acestea le-au distribuit pe Facebook. Iata cum descrie John Brownlee, un utilizator al acestei aplicatii, cat este de usor sa patrunzi in viata cuiva care si-a pus viata personala pe tava prin intermediul retelelor de socializare:
 
"Asa ca acum stiu totul despre Zoe. Stiu unde se afla. Stiu cum arata, atat imbracata, cat si aproape dezbracata. Ii cunosc numele intreg, numele parintilor, numele fratelui. Stiu care e bautura ei preferata. Stiu unde a facut scoala. Stiu tot ce ii place si ce nu. Tot ce trebuie sa fac este sa ma duc la barul unde se afla (pe care l-a aflat prin intermediul statusului Foursquare), sa o intreb daca ma mai tine minte de pe vremea cand eram colegi de scoala, sa o intreb ce mai face fratele ei Mike, sa ii cumpar prima margarita si apoi sa incep sa-i povestesc despre minunata vara petrecuta la Roma."
 


Cu toate ca suna de-a dreptul inspaimantator, acest lucru este perfect legal. De ce? Pentru ca persoana respectiva, Zoe, a dezvaluit de buna voie toate aceste informatii prin intermediul retelelor de socializare. A facut publice detaliile personale pe Facebook, si-a distribuit locatia curenta in timp real prin intermediul site-ului Foursquare, si asa mai departe. Nu este nevoie decat de o astfel de aplicatie, care sa adune laolalta toate aceste informatii.
 
Sfatul expertilor este sa nu oferim diverselor retele de socializare precum Facebook si Foursquare detalii privind locatia noastra exacta, deoarece ne expunem unor pericole majore. Sau, in cazul in care tinem neaparat sa facem cunoscute aceste detalii, atunci nu ar mai trebui sa ne mire ca viata privata ne-a fost de-a dreptul invadata. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016