Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu ce poate fi inlocuit amorul fizic

Tags: partida de amor, mancare, sex, facebook, satisfactie, studiu

Gradul de placere pe care-l obtinem prin sex sau dupa o masa buna poate fi cu usurinta egalat si inlocuit de postarile pe Facebook. Asa sustin cercetatorii de la Harvard care au descoperit ca satisfactia inregistrata de creier atunci cand primim multe like-uri la o postare e similara cu cea produsa de o masa buna sau o partida de amor.
Motivul pentru care ne uitam la toate acele actualizari de status ale colegilor de liceu sau la ce-a mai pescuit seful este ca ne face sa ne simtim bine.
 
In cadrul studiului, voluntarii au fost rugati sa dezvaluie informatii personale, in timp ce activitatea lor neuronala era monitorizata. Altii au fost rugati sa efectueze sarcini in schimbul unor compensatii, putand oricand opta pentru mai putini bani, daca sarcina includea si autodezvaluiri.

Concluziile studiului, publicate recent intr-o revista a Academiei de Stiinte a SUA, au fost ca satisfactia e data de faptul ca pe retelele sociale este foarte usor sa iti dezvalui gandurile si credintele."Iti creaza dependenta pentru ca ai impresia ca traiesti o a doua viata", spun cercetatorii, adaugand ca "Nimeni nu mai scrie e-mailuri, toata lumea posteaza pe Facebook".
 
Raspunsurile primite sau chiar simplul fapt ca vorbesti despre tine duc la o crestere a nivelului de dopamina in creier, adica a hormonului responsabil cu fericirea. Iar reactia este similara cu cea produsa de recompensele primare, cum sunt mancarea si sexul. 

Atentie! Se pare ca satisfactia este mai mare cand putem vorbi despre noi, decat atunci cand primim bani. De acord?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016