Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum isi reconstruieste Islanda economia prin social media

Tags: islanda, social media, presedinte, turism, internet

Islanda sufera din cauza crizei economice. Caderea sa a inceput abrupt in 2008 si, pentru a se redresa, si-a elaborat chiar si o noua Constitutie. In plus, intreaga tara a imbratisat Internetul, pentru a impulsiona turismul, in incercarea de a intoarce spatele industriilor care au atras colapsul.
Islanda are blog pe Tumblr (Iceland Wants to Be Your Friend), pe Twitter si pe Facebook. Asa incearca sa-si creasca notorietatea.
 
Prin campania sa din 2011, “Inspired by Iceland”, si-a incurajat cetatenii sa-i duca pe turisti prin cat mai multe locuri. Insusi presedintele tarii s-a implicat, deschizandu-si usile propriei case strainilor curiosi, intampinandu-i cu dulceata de rabarbar.

In general, Internetul joaca un rol major in viata Islandei moderne. Guvernul i-a rugat recent pe cetateni sa posteze online comentarii si sugestii privind noua Constitutie. Presedintele actual, Ólafur Ragnar Grímsson, care conduce tara de 16 ani, nu a mai vrut sa candideze, dar si-a schimbat parerea dupa petitia online care i-a cerut contrariul.

Apare astfel intrebarea: toate aceste eforturi sunt posibile pentru ca Islanda are doar 300.000 de locuitori sau abordarea este una aplicabila in orice alt spatiu? Intr-o anumita masura, dimensiunile tarii ii permit acesteia sa functioneze ca o comunitate unitara. 

Islanda a imbratisat Internetul pentru a impulsiona turismul si rezultatele se vad: in 2011, aceasta industrie a crescut cu 20%. Campaniile au avut un rol semnificativ, caci oricine se poate loga pe InspiredbyIceland.com pentru a se inscrie in tururi turistice gratuite, pentru a face vizite in casele localnicilor si chiar pentru a-l vizita pe presedinte acasa la el.

Iceland Blog
Autor: Alina Negrutiu


Inspired by Iceland Invitations from Inspired By Iceland on Vimeo.

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016