Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa scapi de dependenta de Facebook

Tags: facebook, retele de socializare, timp, viata personala, dependenta

Daca ti-ai dat seama ca petreci prea mult timp pe Facebook si acest lucru iti afecteaza atat viata profesionala, cat si pe cea personala, poate ar trebui sa te gandesti serios sa scapi de aceasta dependenta. Cei de la Mashable ne dau cateva sfaturi in acest sens.
1. Defineste-ti obiectivele
Facebook este util, deoarece iti permite sa pastrezi legatura cu prieteni si cunostinte si sa impartasesti detalii din viata ta cu acestia. Site-ul poate fi folosit si pentru promovarea propriei afaceri. Si nu in ultimul rand, Facebook-ul este o sursa de divertisment pentru multi dintre noi.
 
Este important insa sa te intrebi de ce ti-ai creat contul si care este motivul pentru care petreci timp pe site. Ti s-au schimbat obiceiurile intre timp? Problema apare de-abia cand incepi sa folosesti reteaua de socializare pentru toate motivele mentionate anterior, in loc sa alegi unul singur. Dupa ce ai stabilit care sunt motivele pentru care petreci timp pe site, va trebui sa te concentrezi asupra unui singur obiectiv.
 
2. Limiteaza timpul petrecut pe site
Dupa ce ai stabilit un obiectiv principal, hotaraste-te cat timp vei petrece pe site. Daca nu reusesti sa iti impui singur niste limite, exista mai multe programe care te pot asista. De exemplu, poti instala extensia pentru Google Chrome, StayFocusd, care iti permite sa restrictionezi timpul petrecut pe anumite site-uri.
 
3. Ia pauze
Daca ai hotarat ca Facebook-ul este in primul rand o sursa de divertisment, atunci poti realiza un sistem de recompensare. Dupa ce ai realizat o sarcina, acorda-ti cateva minute in care sa te relaxezi si sa te amuzi pe Facebook. Iata cateva sfaturi in acest sens:
  • alege o sarcina asupra careia sa te concentrezi
  • stabileste o perioada de timp in care sa nu intri pe Facebook (de exemplu, 40 de minute)
  • dupa expirarea celor 40 de minute, recompenseaza-te cu o sesiune de 5 minute pe Facebook.
 
4. Opreste computerul
Adu-ti aminte ca obisnuiai sa te distrezi si inainte de Facebook. Lumea a existat si inainte de Facebook si va continua sa existe. Opreste computerul si iesi in lume, incepe o activitate noua, apucat-te de un nou hobby sau invata o limba straina. Orice altceva decat sa stai in fata computerului, zi si noapte. Experimenteaza iar viata asa cum o faceai si inainte de existenta Facebook-ului sau a computerului.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016