Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cutia Pandorei este deschisa: De acum exista moneda Facebook

Tags: cutia pandorei, facebook, moneda facebook, mark zuckerberg, bani

Daca tehnologia Facebook de recunoastere faciala nu va sperie, imaginati-va atunci chipul lui Mark Zuckerberg inlocuindu-l pe cel al lui George Washington pe bancnota americana de 1 dolar. Sau, si mai rau, stergand toate chipurile presedintilor americani de pe toate bancnotele.
1 iulie a fost pentru Facebook ziua in care si-a facut publica noua moneda virtuala, "Facebook Credits", moneda care poate fi cumparata si utilizata doar pentru jocuri sau alte tranzactii aflate in grija site-ului de socializare.  
 
Facebook a inceput testarea modalitatii de plata cu credite cu unii dezvoltatori in 2009. Se spune ca ele sunt folosite acum in peste 350 de aplicatii provenind de la 150 de dezvoltatori, ceea ce reprezinta peste 70% din volumul tranzactiilor de bunuri virtuale de pe Facebook. Mai mult de 200 de milioane de utilizatori din cei peste 500 de milioane de persoane care au cont pe Facebook utilizeaza servicii bazate pe aceste aplicatii, potrivit sursei citate.
 
Gamerii care utilizeaza platforma Facebook trebuie sa foloseasca exclusiv sistemul de credite pentru a opera jocurile. Dezvoltatorii de jocuri trebuie sa fie de acord cu conditia sa nu ceara preturi mai mici consumatorilor in afara Facebook si sa plateasca o taxa de servicii de 30% pentru toate achizitiile pe baza de credite Facebook.
 
Utilizatorii Facebook pot cumpara Credite (1 dolar pentru setul de 10) cu cardul de credit, de pe telefoanele mobile, prin intermediul cardurilor cadou vandute la magazinele alimentare sau folosind serviciile de plata PayPal de la eBay. Multi dezvoltatori de jocuri au acceptat trecerea la moneda Facebook, inclusiv editorii mari ca Zynga Inc, producatorul "Farmville" si al altor jocuri din retelele sociale. "Farmville", de exemplu, permite utilizatorilor de Credite sa cumpere seminte de dovleac si tractoare pentru a le cultiva in gradini virtuale.
 
Specialistii spun ca noua valuta ar putea creste si mai mult reteaua de socializare a lui Zuckerberg, afacere evaluata la peste 50 de miliarde de dolari, datorita celor peste 700 de milioane de utilizatori din intreaga lume.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016