Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca ne place politica, ne place si Facebook

Tags: social media, facebook, politica retele socializare

Sau invers. Cert este ca peste doua treimi dintre utilizatorii de Facebook si alte canale de social media au votat cu Barack Obama in 2008. Sondajul arata ca astazi doar circa 51% ar mai fi votat cu Obama.
Oricum ar fi, politica pare sa fie un subiect la ordinea zilei pentru utilizatorii de Facebook, Twitter, Google+ sau alte medii similare. Printre cele mai frecvente postari pe Facebook se numara cele din registrul politic, iar dezbaterile virtuale intretin acest trend care se indeparteaza cu mult de adunarile din poiana lui Iocan.

Aproape jumatate dintre utilizatorii de social media dezbat teme politice pe Facebook sau posteaza continut din acest sector. Ceea ce merita insa o atentie sporita e reprezentat de influenta puternica pe care par sa o aiba aceste conversatii asupra convingerilor politice ale utilizatorilor.

In concret, studiul intocmit recent arata ca aproximativ 36% dintre utilizatorii Facebook si-au schimbat opiniile politice in functie de continutul postat de alti utilizatori pe Facebook sau Twitter.

Daca ne gandim bine, uneori acelasi lucru se intampla si datorita unor articole postate pe blogurile care dezbat astfel de teme, dar influenta acestor opinii exprimate in online pare sa fie mult mai puternica in cadrul retelelor sociale.

Chiar daca aceste statistici sunt valabile numai pentru Statele Unite, ar fi interesant de observat in ce masura se produce un fenomen similar in tara noastra. Voi cat de des postati continut cu subiect politic pe Facebook?
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016