Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce cresc retelele de socializare nivelul de stres?

Tags: marketing, socil media, retele de socializare, stres, facebook

Este greu a ne amintim cum era viata inainte de social media. Cum stiam noi cum mai arata colegii de generala? Cum ne mai gateam cinele? Cum ne gaseam hotelurile?
Desi Facebook si Twitter sunt aproape ubicuue acum, mai sunt inca oameni care nu au vazut cupa la inot a verisoareid e gradul al cincilea si nici nu stiu ca matusa indepartata din partea tatalui isi sarbatoreste a 100-a aniversare. 
 
Studiile arata ca utilizatori de retele de socializare sunt cu 14% mai predispusi sa-si caracterizeze vietile ca fiind 'stresante'. Nonutilizatorii, dimpotriva, sunt cu 28 % (conform unui studiu Pew) mai predispusi sa afirme ca vietile lor nu sunt deloc stresante. 
 
Evident exista o asociere puternica intre social media si stres. Dar de ce?
 
Fie ca va place sau nu, social media reprezinta modul principal prin care oamenii afla despre noile filme, carti sau alte produse. 28% spun ca prietenii lor de pe social media le influenteaza muzica pe care o asculta, 36% - emisiunile TV si filmele la care se uita si 36% - brandurile si produsele pe care le cumpara.
 
Toata aceasta influenta pare a se corela indeaproape cu stresul. Cei care spun ca social media le influenteaza produsele pe care le cumpara sunt cu 45% mai predispusi sa spuna ca vietile lor sunt stresante. Poate nu ne permitem lucrurile scumpe pe care si le iau prietenii nostri. Poate suntem prea ocupati sa verificam chiar noi ce mai e nou in muzica sau moda. Oricare ar fi motivul, este evident ca suntem mai atenti la activitatile, gusturile si bunurile prietenilro nostri si suntem mai stresati vizavi de vietile noastre.
 
Unde mai pui, ca tinem neaparat sa ne portretizam si ca sinele ideal pentru a-l arata lumii. 40% dintre utilizatorii de social media declara ca sharuiesc lucruri pentru a-si imbunatati imaginea. Ceea ce se traduce iarasi in stres.
 
Pe de alta parte, poate lipsa de intimitate si discretie pe social media este cea care creste nivelul de stres. Aproape fiecare particica a vietii noastre este la un clic de telefon distanta de a deveni continut viral. De exemplu:
 
- utilizatorii retelelor de socializare care sunt foarte preocupati de intimitatea consumatorului sunt cu 20% mai predispusi sa-si caracterizeze vietile ca fiind foarte stresante;
 
- 83% dintre oameni cred ca Facebook nu le protejeaza deloc datele, fata de 11% care spun ca Google (sau de 6% care spun ca Apple) face acelasi lucru;
 
- 69% dintre utilizatorii Facebook nu cred ca reteaua face suficienti pasi pentru ale proteja siguranta datelor;
 
- 77% dintre americani nu cred ca angajatorii ar trebui sa poata sa le vada profilurile de Facebook ca parte a procesului de screening spre angajare (desi o fac).
 
Nu in ultimul rand, utilizatorii de retele de socializare care sunt dependenti de dispozitivele lor digitale sunt cu 76% mai predispusi decat media sa spuna ca vietile lor sunt, intr-o masura sau alta, stresante.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016