Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce Facebook, Twitter si Instagram isi blocheaza reciproc continutul

Tags: marketing, social media, facebook, twitter, bani, blocare continut

Pe 4 martie, TweetDeck - un serviciu Twitter dedicat administrarii mai multor conturi social media, a lansat pe tacute o ultima salva in razboiul social media.
Serviciul a anuntat ca renunta la sprijinul pe care-l ofera integrarii Facebook. Nu este prima oara cand titanii social media se confrunta direct. Vanzoleala a inceput in iulie, la scurt timp dupa ce Instagram a fost achizitionat de Facebook:

Prima si prima data, Twitter a scos din functiune caracteristica ce le permitea utilizatorilor Instagram sa importe follower-i direct din Twitter;

Instagram s-a razbunat si a eliminat orice posibilitate de a sharui poze pe Twitter;

Mai recent, Facebook a facut si el o miscare de a-i bloca pe utilizatorii noului serviciu Twitter de video-sharing, Vine, in accesarea listei de prieteni de pe facebook direct din aplicatie;

Anul trecut, Twitter a indepartat o caracteristica care le permitea utilizatorilor sa posteze tweet-uri pe LinkedIn si a taiat accesul Google la datele de cautare in timp real. 

Intre timp, Google a inceput sa-si promoveze agresiv butoanele de Google+ pe site-urile tertilor, ca o alternativa la ubicuul indemn de conectare prin Facebook.

Pentru utilizatorii care-si amintesc vremurile nu prea indepartate cand Facebook, Twitter si alte retele de socializare se jucau frumos impreuna, iar continutul sarea fara efort de la o platforma la alta, schimbarile recente sunt deranjante. 

Din pacate, ecosistemul armonios al retelelor de socializare a disparut. Ceea ce poate afecta serios activitatea uilizatorilor obisnuiti, dar si celor din lumea afacerilor.

Dintr-o perspectiva de business, logica recentelor actiuni ale Twitter, Facebook si ale altor retele nu este greu de descifrat> prima responsabilitate a fiecarei retele este cresterea, adica atragerea unui numar cat mai mare de utilizatori, in timp cat mai scurt. 

Initial, era logic ca retelele sa fie deschise. Retelele de socializare fac insa bani din vinderea de reclame. Asa ca, de la un punct incolo, nu mai este in interesul lor sa sharuiasca continut si sa trimita utilizatorii spre alte site-uri.

Fiecare vrea mai multi utilizatori petrecandu-si mai mult timp pe site-ul propriu. Mai multe perechi de ochi inseamna mai multi bani.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016