Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce lucreaza programatorii noaptea

Tags: program de noapte, ecrane calculator, obiceiuri programatori

O zicala populara spune ca programatorii sunt un fel de masinarii care transforma cofeina in coduri. Si este adevarat.
Intreaba cativa programatori la intamplare in ce interval de timp se pot concentra mai bine si pot realiza o munca de calitate. Cu siguranta raspunsul va fi: la miezul noptii.

Cei mai multi dintre cei care lucreaza in acest domeniu prefera sa se culce devreme si sa se trezeasca in jurul orei 4 dimineata pentru a-si pune la punct proiectele, inainte de a incepe nebunia, agitatia si aglomeratia zilei. Altii in schimb stau toata noaptea sa lucreze si merg la culcare la 4 dimineata.

Singura consecinta este ca trebuie sa renunti la distractiile din timpul noptii alaturi de prietenii tai, insa ce se intampla atat de special noaptea? Va puteti intalni si in cursul zilei.

1. Realizeaza-ti un program

Managerii traditionali obisnuiesc sa isi realizeze un program la sfarsitul fiecarei zi de lucru. Daca te concentrezi mai bine noaptea, este chiar indicat sa lucrezi in acest interval de timp la proiectele cele mai importante, insa ai grija sa nu fi distras nici de alte persoane, nici de notificarile de pe Facebook sau de SMS-urile pe care le primesti.

2. Creier somnoros

Majoritatea programatorilor sunt pasari de noapte. Metabolismul lor este obisnuit de asa natura incat se odihnesc mult mai bine atunci cand dorm ziua si sunt foarte activi si energici pe timpul noptii.

3. Ecranele luminoase ale calculatoarelor

Asta este destul de simplu. Pentru ca beneficiezi de o sursa de lumina artificiala in fiecare seara, ciclul de somn devine intarziat si in timp organismul tau va uita sa devina obosit in jurul orei 3 dimineata. Te vei trezi ziua destul de tarziu si vei observa ca nu esti obosit.

4. Concluzie

In concluzie, programatorii lucreaza noaptea pentru ca nu li se impune un timp limita in care sa isi termine treaba, iar in aceasta situatie se simt mult mai relaxati, iar creierul lor nu este distras de diferite activitati. 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016