Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Design de birouri. Nu bugetul conteaza, ci inspiratia!

Tags: design birouri, amenajare birou, spatiu, mobilier, organizare, birouri

Sunt mare fan al birourilor aerisite si al design-ului minimalist. Fara sa cad astazi intr-o extrema si sa va prezint niste birouri care s-ar putea sa va para prea reci, am ales unele spatii un pic mai calduroase si incarcate de culoare.

As vrea sa reamintesc insa celor care doresc sa isi reorganizeze birourile ca o astfel de investitie se poate face cu bani putini si ca design-ul unui birou, mai ales in cazul open space-urilor, poate avea o influenta pozitiva uluitoare asupra productivitatii intregii echipe. La birou trebuie sa ne simtim cat mai bine, sa fim relaxazati, dar si cu chef de munca in acelasi timp.

Paradox? Nicidecum! O alegere inspirata a culorilor, o asezare corecta a birourilor si crearea unor spatii de relaxare pentru angajati pot aduce niste rezultate incredibile atunci cand vine vorba de productivitate. Nu degeaba birourile de la Google sunt atat de unice ca design. Nimic nu e intamplator in design si ar trebui sa ii acordam importanta pe care o merita.

Toate alegerile pe care le facem atunci cand vine vorba de amenajarea unui birou sau a spatiului de lucru trebuie sa aiba la baza un plan fiindca altfel riscam ca rezultatul sa se indeparteze destul de mult de ceea ce ne-am dorit initial.

Fie pornim de la un design care ne place si atunci incercam sa urmam indeaproape alegerea unor elemente similare, fie ne gandim la ceea ce ne place noua cand vine vorba de design si incercam sa incorporam aceste elemente in spatiu fara sa-l incarcam inutil. Una dintre principalele cauze care ii fac pe angajati sa dea randament scazut la locul de munca e reprezentata tocmai de un birou aglomerat.

Lipsa organizarii duce, de multe ori, la senzatia permanenta de oboseala si la un stres crescut pe care adesea nu il percepem decat in timp. Solutii exista inclusiv in cazul birourilor in care documentele arhivate par sa domine incaperea. Prin ascunderea acestora in spatele unor dulapuri cu usi simple si albe care sa imite practic peretii se creeaza senzatia de spatiu si se elimina imaginea unui birou supraincarcat.
































Putem vedea mai sus, in opozitie, doua birouri complet diferite, dar cu un punct comun: organizare eficienta a spatiului si mobilier cat mai simplu. Diferenta majora consta in faptul ca pe cat de rece pare primul spatiu, pe atat de calduros pare al doilea. De remarcat insa ca lumina naturala din primul birou atenueaza senzatia de raceala a spatiului alaturi de iluminatul instalat in tavan.

Al doilea spatiu reprezinta o zona de relaxare din interiorul unui spatiu mai mare si aproape ca reproduce design-ul unor cafenele.


























Din nou, doua spatii diferite, in care diferentele sunt notabile. Se poate remarca insa ca exista aceeasi asemanare cand vine vorba de organizare, de pastrarea unei senzatii de spatiu chiar daca zona e totusi incarcata cu mobilier destul de mare. O mocheta colorata este intotdeauna o idee buna intr-un birou, iar lemnul natural folosit pentru mesele de lucru este recomandat in locul meselor din alte materiale.

Iluminatul e un aspect la care trebuie sa fim, din nou, foarte atenti, acesta influentand iarasi capacitatea angajatilor de a obtine rezultate cat mai bune. Nu va feriti de lumina calda in timp ce aveti grija ca aceasta sa fie suficienta. Lumina naturala se recomanda intotdeauna celei artificiale.


Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016