Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook a iesit la cumparaturi si s-a intors cu Instagram

Tags: facebook, instagram, tranzactie, retea de socializare, mark zuckerberg

Reteaua de socializare Facebook a anuntat luni ca a cumparat cu un miliard de dolari bani lichizi si actiuni serviciul de partajare de fotografii, Instagram, scrie Huffington Post. Instagram este o aplicatie lansata in octombrie 2010 de Kevin Systrom si Mike Krieger care are peste 30 de milioane de utilizatori inregistrati.
Tranzactia marcheaza incercarea Facebook de a-si mentine dominanta intr-un domeniu care s-a dovedit a fi cel mai cu lipici la public: partajarea fotografiilor. La sfarsitul anului trecut, utilizatorii retelei incarcau, in medie, peste 250 de milioane de poze pe zi. Membrii retelei isi consuma aproape o cincime din timpul alocat socializarii pentru a se uita la poze.
 
Instagram, in doar doi ani, a creat o oferta care s-a dovedit atractiva pentru diverse grupuri de utilizitori, iar Facebook spera, fara indoiala, sa foloseasca aceasta expertiza.

Saptamana trecuta Instagram a lansat o aplicatie pentru smartphone-uri cu sistem de operare Google Android, pe langa cea deja lansata pentru iPhone. Aplicatia le permite utilizatorilor sa aplice diverse efecte fotografiilor facute cu telefonul mobil iar apoi sa le posteze online, unde pot fi vizualizate si votate.
 
Mark Zuckerberg a postat pe contul sau de Facebook anuntul conform careia "talentata echipa" de la Instagram se va alatura celor de la compania sa, pentru a o ajuta sa adauge noi caracteristici serviciului de partajare a fotografiilor.
 
"Vom incerca sa invatam din experienta Instagram sa cream caracteristici similare pentru produsele noastre. In acelasi timp, vom incerca sa ajutam Instagram sa-si continue dezvoltarea, folosindu-se de echipa si infrastructura puternice ale Facebook", a adaugat Zuckerberg, accentuand ideea ca planurile nu includ dizolvarea Instagram, ci, din contra, o mana intinsa companiei spre a creste in continuare.

De exemplu, utilizatorii Instagram vor putea sa partajeze poze si pe alte retele, nu numai pe Facebook (dar au si posibilitatea de a se abtine de la partajarea pe facebook) si-si vor putea mentine listele de prieteni separate.

Instagram, infiintata in 2010, are 13 angajati, toti mirati ca vor trebui sa lucreze pentru Facebook. Tranzactia se va finaliza la sfarsitul acestui trimestru si, la fel ca angajatii, multi dintre utilizatorii Instagram sunt uluiti de ce s-a intamplat, simtindu-se tradati. Vedeti mai jos cateva reactii:









 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016