Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook citeste SMS-urile din telefoanele utilizatorilor sai?

Tags: facebook, sms-uri, android, yahoo

Conform unei investigatii desfasurate recent, ce a fost dezvaluita in The Sunday Times, Facebook poate citi SMS-urile private ale utilizatorilor sai care se conecteaza la reteaua de socializare folosind smartphone-urile personale.
The Sunday Times sustine ca populara retea de socializare "a admis" faptul ca citeste mesajele text ale utilizatorilor sai, accesand aceste informatii cu scopul de a lansa propriul serviciu de mesagerie. Facebook a negat insa acuzatiile, declarand ca nu citeste continutul mesajelor text, dar ca are intr-adevar acces la acestea.
 
"Permisiunea de a accesa mesajele text este facuta cunoscuta pe pagina aplicatiei Facebook din Android marketplace si anticipeaza anumite functii noi ce vor permite utilizatorilor sa integreze functiile Facebook in SMS-uri", a declarat un purtator de cuvant al companiei.
 
Aceeasi publicatie a facut publice alte nume ale unor companii care acceseaza informatiile personale aflate in smartphone-urile utilizatorilor, cum ar fi Yahoo Messenger, Flickr sau Badoo. Se pare ca unele aplicatii le permit companiilor chiar sa intercepteze apeluri telefonice, iar altele, precum YouTube, sunt capabile sa acceseze camerele foto ale smartphone-urilor pentru a face fotografii si inregistrari video fara stiinta utilizatorului.
 
Fie ca este adevarat sau nu, pana la urma utilizatorii sunt cei care permit aplicatiilor sa le acceseze aceste informatii, deoarece atunci cand instaleaza aplicatiile respective, le ofera acestora dreptul sa le "spioneze" oarecum telefoanele sau computerele personale. De cele mai multe ori, utilizatorii vor sa treaca cat mai repede peste etapa instalarii si nu observa sau nu ii intereseaza ce fel de informatii aleg sa faca disponibile aplicatiilor respective.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016