Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FACEBOOK IN 2005: Mark Zuckerberg nu dorea sa cucereasca lumea

Tags: facebook, zuckerberg, mark zucherberg, retea de socializare, succes, comunitate online

Intr-un interviu acordat in 2005, Mark Zuckerberg, imbracat doar in pantaloni scurti si un tricou simplu, avand un pahar de bere in mana, sarbatorea atingerea pragului de 3 milioane de utilizatori, scrie Daily Mail. La sase ani dupa acel interviu, Zuckerberg conduce cea mai mare retea de socializare din lume, cu birouri in 15 tari si evaluata la 50 de miliarde de dolari. La doar cateva luni ce a acordat interviul din 2005, Facebook a explodat in popularitate, aducandu-i castiguri de cate 1 milion de dolari lunar.
Zuckerberg pomeneste despre ce a insemnata nasterea Facebook: "[...] eram singur, nu aveam ajutorul nimanui. Dar nu aveam acces la informatiile de contact ale tuturor din campus, nu in modul in care le detine universitatea. Asa ca m-am decis sa lansez Facebook intr-o maniera suficient de atractiva, pentru ca oamenii sa fie interesati sa se inscrie si sa isi completeze singuri datele". Facebook a adunat in cateva saptamani doua treimi din studentii de la Harvard in comunitatea online. Au urmat alte trei scoli de renume din SUA, printre care si Yale, cu un succes asemanator.
 
Pana la sfarsitul anului scolar 2004, Facebook era comunitatea online a 29 de universitati din intreaga America.
 
La 15 luni de la lansare, Facebook continua sa fie doar o retea de socializare dedicata comunitatilor din cadrul unor facultati sau campusuri, acoperind aproximativ 800 de astfel de unitati de invatamant.
 
La acea vreme, Zuckerberg nu spera la succesul de azi, peste 750 de milioane de utilizatori. "Fie am creat un produs care va rezista multa vreme, fie este doar o jucarie interesanta pentru moment, nu stiu, vom vedea. Eu cred ca este chiar folositor si nu doar un capriciu trecator. Inca nu mi-am dat seama daca ceea ce avem aici este o afacere cu potential", spune Zuckerberg in bucata de 5 minute dintr-un alt interviu, din 2008.


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016