Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook intra in politica

Tags: facebook, retea de socializare, partidul republican, lobby, alegeri prezidentiale

Se pare ca nu mai este suficient sa dai un simplu "Like" unei campanii politice. Facebook doreste acum sa se asigure ca vocea ii va fi auzita in urmatoarea campanie prezidentiala din Statele Unite si a depus luni, la Comisia Electorala Federala din SUA (FEC), actele necesare infiintarii unui grup de actiune politica, numit FB PAC (Facebook Political Action Committee), scrie Huffington Post.
"FB PAC le va permite angajatilor nostri sa-si faca auzita vocea in cadrul procesului politic, prin sustinerea candidatilor care impartasesc valorile noastre de promovare a inovarii in economie, in timp ce oamenii au puterea de a crea o lume mai deschisa si mai interconectata", a declarat un purtator de cuvant al companiei.
 
Marti dimineata, FEC nu publicase inca pe site date referitoare la FB PAC, asa cum procedeaza cu toate celelalte grupuri de actiune politica.
 
Facebook a inregistrat doua site-uri pe care ar putea face lobby. Huffington Post scrie ca Facebook a cheltuit deja 550.000 de dolari in acest an, pentru actiuni de lobby, fata de 350.000 de dolari in tot anul trecut si 200.000 de dolari in 2009.
 
Deocamdata, nu exista prea multe detalii referitoare la grupul de actiune politica pe care Facebook vrea sa-l infiinteze, insa este aproape sigur ca acesta va sustine ideologic si financiar Partidul Republican, scrie Washington Post.
 
Acest lucru este confirmat si de faptul ca trei dintre cei mai importanti membri republicani au vizitat, in urma cu doar cateva zile, sediul central al Facebook, din Palo Alto, noteaza dmwmedia.com.
 
In plus, site-urile fbpac.org si fbpac.us au fost inregistrate, pe 24 septembrie, din Palo Alto, scrie Fusible. Deocamdata, cele doua site-uri nu functioneaza, dar interesant este ca ele expira in 2013, la un an dupa alegerile prezidentiale din SUA.
 
Criticii spun ca Facebook incearca, prin implicarea in politica, sa obtina si mai multi bani de la firmele de publicitate, carora ar urma sa le ofere si mai multe date despre utilizatorii de pe reteaua de socializare.
 
Faptul ca Facebook se implica in politica nu este tocmai o surpriza, daca tinem cont ca fondatorul retelei de socializare, Mark Zuckerberg, a fost invitat la mai multe intalniri la varf. El s-a intalnit de doua ori cu presedintele Barack Obama anul acesta: o data in februarie, la o reuniune a liderilor din tehnologie, si apoi in aprilie, la sediul Facebook din Palo Alto.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016