Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook, responsabil de scaderea increderii in sine

Tags: facebook, incredere in sine, tulburari alimentare, defecte, fotografii

Este posibil ca petrecerea unui timp indelungat pe Facebook sa ne dauneze mai mult decat am crede. Conform unui nou studiu, 51 la suta dintre utilizatorii retelei de socializare au declarat ca pozele postate ii determina sa fie mai constienti de propriile defecte si poate conduce la scaderea increderii in sine, acest lucru avand efecte negative puternice, cum ar fi tulburarile alimentare.
Pentru realizarea studiului, au fost intervievati 600 de utilizatori Facebook din Statele Unite, cu varsta cuprinsa intre 16 si 40 de ani. Dintre acestia, 80% au declarat ca intra pe Facebook cel putin o data pe zi, astfel incat le este imposibil sa nu vada cele mai recente fotografii postate, atat cele personale, cat si cele ale prietenilor.
 
Expunerea la aceste fotografii determina scaderea increderii in sine, 44% dintre cei intervievati declarand ca isi doresc sa fie mai slabi sau sa arate mai bine atunci cand vad pozele prietenilor. Alti 32% au admis ca se simt tristi atunci cand compara propriile fotografii cu cele ale prietenilor, iar 37% isi doresc sa schimbe anumite elemente ce tin de aspectul fizic atunci cand se compara cu prietenii lor.
 
“Facebook le permite oamenilor sa petreaca mai mult timp si mai multa energie criticandu-si propriile corpuri si dorindu-si sa arate ca altcineva”, a declarat Harry Brandt, directorul centrului care a realizat studiul. “Cu cat oamenii petrec tot mai mult timp contempland la defectele fizice, cu atat petrec mai putin timp concentrandu-se asupra elementelor pozitive din viata lor, care le ofera implinire sufleteasca.”
 
Acesta a mai precizat ca punerea unui accent prea mare asupra imaginii noastre din mediul online poate avea efecte negative, deoarece putem apela la diete periculoase si putem astfel cadea in extrema tulburarilor alimentare.

Sursa: New York Daily News
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

miky 06-Apr-2012 06:19:57
Astia se joaca cu datale personale

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016