Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook sterge paginile care au fost sparte, ignorand efortul creatorilor

Tags: facebook, pagini de brand, hacker, companii, baza de fani

Companiile si persoanele care folosesc paginile Facebook ce au fost atacate de hackeri sufera o dubla dezamagire, deoarece munca lor este stearsa cu totul de Facebook.
In mod normal, un administrator incearca sa-si acceseze pagina si descopera ca un necunoscut i-a taiat privilegiile si i-a sters statutul de administrator. Pentru ca nu mai au rolul de administrator, nu mai au niciun statut in fata Facebook si nu au nici cea mai mica posibilitate sa scape de uzurpator. Singura optiune pe care o au la dispozitie este sa raporteze ca li s-au incalcat drepturile, pentru ca pagian sa fie stearsa. 
 
Pentru multi utilizatori insa, aceasta nu este o optiune cu adevarat viabila, caci se prea poate sa le fi luat luni, poate ani sa-si construiasca baza de fani.
 
Ali Naqvi, detinator si patron al 123vouchercodes.co.uk, si-a pierdut pagina, costurile pe care le-a platit fiind enorme.
 
"Aveam 6.000 de fani care urmareau cu interes noutatile si dadeau clic in numar mare. Clicurile ne aduceau cam 10 - 15 % din traficul din fiecare luna" a declarat el. "Pagina mea web are cam 50.000 de unici in fiecare luna, nu este mult, dar 10-15% reprezinta o parte importanta din traficul general".
 
Dupa ce a incercat luni intregi sa primeasca ajutor de la Facebook, Naqvi a deschis o noua pagina, dar nu este deloc multumit cu aceasta solutie. A reusit sa adune doar cateva sute de fani, pierzandu-i pe cei 6.000 adunati in doi ani.
 
Multi utilizatori au crezut ca nu vor putea fi inlaturati din pozitia de administrator al paginii create, asa cum scrie si in paginile de "Ajutor" ale Facebook, dar compania neaga acest lucru.
 
Un purtator de cuvant al Facebook a declarat pentru theregister.co.uk ca administratorii initiali pot fi inlaturati, ceea ce reprezinta un plus, deoarece, inainte, nu se puteau sterge cei care nu mai lucrau cu compania detinatoare a paginii.
 
In aceste conditii, ne intrebam daca nu este un risc pentru companii sa foloseasca acest instrument. Fara vreo plasa de siguranta, un tert il poate convinge pe unul dintre administratoru sa-i dea acces complet in scopuri de marketing, de exemplu, ca mai apoi sa preia controlul deplin al paginii targetate.
 
Daca pagina are multi fani, acestia vor fi bombardati cu mesaje spam, ceea ce-i va dauna si companiei.
 
Forumurile sunt pline de comentarii negative la adresa Facebook, cea care promite ca paginile nu vor putea fi atacate. Sustine in continuare acest lucru, spunand ca, daca datele de logare sunt bine pastrate, nu se poate intampla nimic.
 
Intrebarea adevarata la care ar trebui sa raspunda Facebook este de ce nu au o lista de intrari cu administratorii intiali care sa fie intrebati daca vor sa-si schimbe statutul. Multe neplaceri ar putea fi astfel prevenite. 


Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016