Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook va recunoaste fetele mai usor: a cumparat Face.com

Tags: face.com, facebook, recunoastere fete, tehnologie face tag

Tehnologiile de recunoastere a fetelor din fotografii au iscat numeroase controverse.
Pe de o parte, cei care iau apararea acestor soft-uri considera ca pot fi folosite cu succes de autoritati pentru identificarea si capturarea infractorilor.

Pe de alta parte, se considera ca se incalca dreptul la intimitate si ca acelasi lucru se intampla si in cazul fotografiilor facute prin satelit de la distante mult mai mici decat ne permit actualmente cautarile pe Internet.

Compania Facebook a cumparat astfel Face.com care dezvolta programe de recunoastere a fetelor. Noua "achizitie" va permite astfel retelei de socializare sa imbunatateasca vizibil posibilitatea de a asocia un tag unei persoane.

Zvonurile se invart in jurul unei valori tranzactionale de circa 100 milioane de dolari, un pret care pare destul de mic in comparatie cu alte achizitii pe care le are in plan compania.

Face.com permite recunoasterea chipurilor atat in fotografii, cat si in videoclipuri, in timp real. O dovada in plus ca aceasta tehnologie poate fi folosita cu succes pentru identificarea persoanelor, chiar si atunci cand acestea nu doresc sa fie recunoscute pe Facebook.

Ramane insa de vazut in ce mod va folosi Facebook aceasta tehnologie si daca se vor produce nemultumiri in eventualitatea implementarii unui sistem de recunoastere automata a persoanelor.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016