Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google lanseaza campania Protejeaza-ti reteaua impotriva unor posibile restrictii de copyright in Germania

Tags: google, germania, modificare lege, informatii, protectia datelor

O noua propunere legislativa urmeaza sa fie discutata in parlamentul german in perioada urmatoare. In cazul in care aceasta noua sectiune va fi introdusa, drepturi exclusive de folosinta vor fi acordate producatorului si detinatorului materialului respectiv.


In concret, cel care produce material care poate aparea in rezultatele cautarilor pe Google poate avea dreptul de a restrictiona afisarea acelor informatii de tipul stirilor daca acestea ar putea fi exploatate in scopuri de publicitate.

Google se apara amintind ca site-urile de stiri au deja la dispozitie optiunea de a face ca unele materiale sa nu fie publice daca doresc acest lucru, dar ca modificarea legislatiei in acest sens ar duce la costuri mai mari, informatie mai putina si o claritate scazuta in ce priveste legea in acest domeniu.

Daca legislatia din Germania se va modifica, Google ar putea fi obligat sa inlature continutul astfel restrictionat si sa plateasca pentru afisarea fragmentelor de articole pe care le afiseaza odata cu rezultatele cautarilor.

Google a lansat astfel campania "Apara-ti reteaua", lansand un nou portal prin care incearca sa isi educe utilizatorii si sa ii mobilizeze pentru a-si proteja informatiile pe care motorul de cautare le culege.



Sursa: thenextweb.com
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016