Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hearsay: aplicatia care va dezvalui tot ce citesti

Tags: hearsay, sharing, facebook, articole, flux de stiri

La finalul fiecarui articol se ingramadesc nenumarate optiuni de sharing: un "like" si un share pe Facebook, un tweet, un Google buzz, un e-mail trimis unui prieten cu recomandare catre articol. Ce-ar fi daca cineva ar face toate aceste recomandari in locul nostru?
O echipa de programatori din San Francisco a reusit sa raspunda la aceasta intrebare printr-o noua aplicatie care va face public tot ceea ce citim. Astfel, toti cei care ne urmaresc pe Facebook, Twitter sau Google+ vor putea sa afle in mod real cum arata traseul lecturilor noastre in mediul virtual.

Ceea ce citim spune multe despre noi. Tocmai de aceea, foarte multi utilizatori aleg sa impartaseasca pe Facebook sau Twitter doar anumite articole care sa ii impresioneze pe ceilalti. Noua aplicatie Hearsay ii provoaca pe internauti sa renunte la acest obicei controlat de a face recomandari si sa foloseasca, in schimb, un sistem care va impartasi cu ceilalti tot ceea ce citesc acestia in online. 

Unul dintre cei care au lucrat la noua aplicatie, John Duncan, a declarat ca, din punctul sau de vedere, Hearsay ar putea crea un ecosistem de stiri mult mai interesant daca utilizatorii vor fi de acord sa foloseasca aceasta aplicatie pentru a avea acces la fluxul articolelor citite de ceilalti.

Comparat cu sistemul Open Graph inclus in reteaua Facebook, Hearsay incearca in prezent sa ii convinga pe cititori sa aplice noul sistem de sharing. Interfata Hearsay este una cat se poate de atractiva si ofera utilizatorilor cate un avatar, precum si posibilitatea de a urmari fluxul de stiri in una sau in trei coloane.

Hearsay afiseaza fragmente din aceste articole, iar cel care doreste sa le citeasca va trebui sa mearga pe website-ul care contine articolul respectiv. Dupa cateva zile petrecute pe Hearsay, utilizatorii s-ar putea sa recunoasca avantajele noului sistem de tipul "feed reader" si sa se simta mai putin restransi de propriile motivatii atunci cand aleg sa impartaseasca pe Facebook sau Twitter un articol citit.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016