Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Internetul, cenzurat de PIPA si SOPA

Tags: cenzura internet, google, wikipedia, pipa, sopa

Blogul Google si-a anuntat vizitatorii ca in aceasta perioada s-ar putea sa observe mai multe schimbari pe site-urile aferente si pe softurile implementate de companie. Google a anuntat ca aceste schimbari (cenzura logo-ului oficial, inchiderea Wikipedia, culoarea neagra a Wordpressului) sunt forme de protest fata de legile care se discuta actualmente la Washington si care, odata aprobate, ar cenzura Internetul.

Cele doua acte, prescurtate PIPA (Actul de Protectie IP) si SOPA (Actul de Stopare a Pirateriei Online), isi propun sa implementeze o serie de filtre si sa modifice legislatia astfel incat sa limiteze accesul la instrumentele care ar putea elimina acele filtre.

Accesul la multe dintre joburi va fi limitat si noua legislatie va face ca institutiile de stat sa actioneze in instanta mult mai usor anumite website-uri. Se vor aplica, de asemenea, anumite mandate tehnologice care vor viza si vor limita activitatea unor furnizori americani de Internet.

Google considera ca PIPA nu va opri pirateria si ca aceste doua acte nu vor aduce rezultatele scontate deoarece exista cai mai eficiente de a lupta impotriva pirateriei online decat prin a cere companiilor americane sa cenzureze Internetul.

Google a actionat anul trecut in cazul a 5 milioane de site-uri acuzate de furt de copyright si a investit peste 60 milioane de dolari in lupta impotriva reclamelor afisate pe site-urile infractionale. Alaturi de Wikipedia, Twitter, Tumblr, Reddit, Mozilla si alte companii de Internet, Google va continua sa protesteze fata celor doua acte.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016