Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invataturile lui Mark Zuckerberg

Tags: mark zuckerberg, facebook, yahoo interviu, google, apple, steve jobs,

Zuckerberg nu da des interviuri. Dar a facut-o totusi saptamana aceasta cand a vorbit la postul american de televiziune PBS despre Facebook, Jobs, Google si social media.
Intrebat despre razboiul viitorul cu Apple, Amazon si Google, Zuckerberg a spus ca mai ales Google este o companie competitiva, dar toate trebuie sa colaboreze pentru binele comun. "Oamenilor le place sa vorbeasca despre razboi. Google [...] incearca cu siguranta sa-si construiasca propria versiune in miniatura a Facebook", a declarat Zuckerberg caruia nu i-ar displacea un parteneriat cu Amazon si Apple.
 
Printre alte subiecte abordate de fondatorul Facebook, se numara si: explozia social media, razboiul Chinei cu libertatea online, Primavara Araba, listarea companiei.
 
Zuckerberg nu a uitat sa precizeze ca Steve Jobs i-a dat unele sfaturi pretioase despre cum sa devina un CEO maret si sa creeze o companie care rezista in fata testului timpului. In cuvintele lui, au discutat „estetica si tipul de orientare a companiilor conform unei misiuni".
 
Despre Google: Zuckerberg a spus ca s-a speriat cand gigantul cautarilor "se pregatea sa construiasca un produs asemanator cu al nostru. Si uite cat le-a luat", a adaugat el razand.
 
Despre Facebook, in perioada de inceput: "Nu a fost chiar ca in film, adica nu se prea bea. Locuiam cu totii intr-o casa, incercam sa mergem inainte. De abia cand ne-am luat primul birou in Palo Alto lucrurile au inceput sa arate ca mecanismele unei companii". 
 
Despre vinderea companiei, referindu-se la la faptul ca a respins oferta Yahoo in 2006: "Daca am fi vandut in favoarea Yahoo, ar fi facut ceva cu totul diferit. Daca vreti sa va continuati viziunea, nu vindeti, pentru ca, inevitabil, vor aparea schimbari". 

  Zuckerberg a declarat ca Facebook este mult mai putin exigent cu datele personale decat alti "monstri web", care sunt mai putin transparenti in colectarea si utilizarea informatiilor personale.
 
"Daca va uitati la alte companii, fie ca e vorba despre Google, Yahoo! sau Microsoft, ei au motoare de cautare si retele de publicitate, dar si o cantitate imensa de informatii despre voi. Ei colecteaza datele voastre pe la spate, sincer", a spus Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook a afirmat faptul ca reteaua de socializare pe care o conduce colecteaza doar informatiile pe care un utilizator decide sa le imparta cu ceilalti. In schimb, Google aduna aceste informatii intr-un mod tacit si le stocheaza intr-o baza de date.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016