Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nici Twitter nu mai pare sigur. Afla de ce

Tags: twitter, confidentialitate, acces date, vanzare date, data sift

Datele utilizatorilor de Twitter vor putea fi vandute de catre doua companii de cercetare celor interesati sa foloseasca acele informatii in diferite campanii de marketing.


Astfel, Twitter a autorizat companiile Gnip si Data Sift, cu sediul in Statele Unite si Marea Britanie, sa analizeze postarile si informatiile esentiale ale utilizatorilor acestui serviciu de microblogging.

Potrivit unui anunt facut saptamana aceasta chiar de catre companii, datele vor fi puse la dispozitia clientilor interesati in pachete care vor cuprinde informatii despre ultimii doi ani de activitate pe Twitter ai utilizatorilor selectati.

Daca pentru persoanele fizice care nu sunt fani infocati ai cumparaturilor online, transferul acestor informatii nu trezeste sentimente de revolta, companiile care folosesc frecvent comertul online se tem deja de manipularea din partea marketerilor care primesc astfel informatii esentiale despre site-urile pe care le acceseaza anumite persoane, despre tipurile de produse achizitionate s.a.m.d.

Graham Cluley, consultant in cadrul companiei de securitate IT Sophos a declarat ca aceasta problema a devenit tot mai mare, pe fondul dezvoltarii unor retele de socializare precum Twitter. Acesta a mai adaugat ca i se pare infricosator ca aceste companii care vaneaza date sa afle la ce se gandesc utilizatorii Twitter pe parcursul unei zile.

Compania care furnizeaza serviciul de microblogging Twitter nu a facut niciun fel de declaratii cu privire la vanzarea acestor date. In 2010, Twitter a oferit Bibliotecii Congresului american acces la toate postarile utilizatorilor.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016