Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul atacurilor virtuale creste. Cine e de vina?

Tags: anonymous, atacuri hackeri, sisteme securitate, atacuri virtuale

In perioada de cinci luni dintre octombrie si februarie, in Statele Unite au avut loc 86 de atacuri ale hackerilor asupra sistemelor de securitate americane care protejau infrastructura, unele fabrici sau unele date de baze extrem de importante.



Prin comparatie, numarul acestora a crescut semnificativ daca ne gandim ca in acelasi interval, cu un an in urma, avusesera loc doar 11 astfel de atacuri. 
 
Chiar daca niciunul dintre aceste atacuri nu au produs pagube mari, insa au reprezentat doar o mica parte dintre atacurile virtuale asupra altor sisteme in general, totalul acestora ajungand la 50.000 prin comparatie cu cele 10.000 de cazuri inregistrate cu un an in urma.
 
Autoritatile americane incearca acum sa grabeasca unele demersuri legislative care ar impune noi standarde in cazul acelor sisteme de securitate care, odata decodate de hackeri, ar putea facilita calea catre unele consecinte economice dezastruoase.
 
Nu este insa clar, la acest moment, ce a produs aceasta crestere majora a numarului de atacuri virtuale din partea hackerilor. Pe de o parte, specialistii sunt de parere ca interesul proliferat de mijloacele de transmitere a informatiei fac ca aceasta miscare sa castige din ce in ce mai multi participanti. 
 
Valul de atacuri a fost insa influentat si de arestarea recenta a mai multor membri din cadrul grupului de hackeri Anonymous care ameninta sa opreasca Internetul la data de 31 martie.

 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016