Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O mare retea de socializare se inchide

Tags: retea de socializare, reteaua reditt, creare rss, aaron swartz

Confondatorul retelei de socializare Reddit, Aaron Swartz, si-a pus capat zilelor la sfarsitul saptamanii trecute.
Michael Wolf, unchiul lui Swartz, este cel care a confirmat publicitatii tragedia prin care trece familia sa si a declarat ca nepotul sau s-a sinucis.
 
La numai 26 de ani, Aaron Swartz era considerat un geniu al informaticii, dupa ce a facut parte din grupul celor care au pus bazele RSS - Really Simple Syndication, pe cand avea doar 14 ani. Aceasta tehnologie este folosita pentru a citi site-uri al caror continut se actualizeaza constant, precum cele de stiri sau blogurile. Mai nou si aplicatiile mobile, precum Flipboard sau Pulse folosesc RSS.
 
Jurnalisti din toata lumea au avut de profitat de sistemul care le punea la dispozitie surse constante si actualizate de stiri la crearea caruia a participat si Swartz. Acesta a fost si co-fondator al site-ului Reddit, una dintre cele mai vivace comunitati care exista pe internet si s-a implicat in dezvoltarea licentelor Creative Commons, care stau acum la bazele Wikipedia.
 
Pentru ca era una dintre persoanele care sustineau libertatea informatiei pe Internet, a primit acuzatii de hacking pentru descarcarea mai multor documente de la grupul de cercetari online JSTOR, insa a pledat nevinovat. Verdictul final inca nu a fost dat de catre instantele judecatoresti, insa in cazul in care ar fi fost gasit vinovat si-ar fi putut petrece restul vietii dupa gratii.
 
Cunoscutii sai nu au intarziat sa isi arate regretele si sa dezvaluie faptul ca geniul informaticii suferea de depresie. Mai mult decat atat, in urma cu cativa ani chiar a scris un citat despre sinucideri pe site-ul sau, aaronsw.com: 
 
"Exista un moment, imediat inainte ca viata sa nu mai valoreze nimic, cand lumea pare sa incetineasca si imensitatea sa de detalii devine mai vie, dureros de evidenta."
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016