Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pa, pa, Windows Messenger!

Tags: windows messenger, skype, microsoft, china

Daca anii de Internet sunt ca anii din viata unui caine, atunci Windows Live Messenger (fostul MSN Messenger) are cam 91 de ani, asa ca decizia Microsoft de a inchide serviciul pe 15 martie 2013 si de a directiona utilizatorii spre Skype nu este o supriza, relateaza techradar.com.
Motivul acestei miscari este transparent: dupa ce ai cheltuit miliarde de dolari pe o platforma de messaging (8,5 miliarde de dolari, sa fim mai precisi), asa cum a facut Microsoft in cazul Skype anul trecut, vrei sa obtii si rezultate. Mai ales ca cei de la Microsoft sunt de parere ca "Skype ofera o mai buna experienta si chiar o retea mai puternica".

Utilizatorii de Mac ar putea contrazice aceasta afirmatie, dar Skype are intr-adevar mai multe caracteristici. Windows Live Messenger dispare doar la cateva luni dupa ce vechiul Hotmail, acum Outlook.com, a patit acelasi lucru. Evolutia este fireasca, dar multi se simt intrucatva nostalgici, caci au reprezentat primele forme de distractie internauta.

Dupa ce a anuntat in luna noiembrie ca intentioneaza sa inchida serviciul, Microsoft a inceput sa trimita mailuri clientilor prin care ii anunta ca incepand cu data de 15 martie platforma de chat nu va mai putea fi folosita.
 
ID-urile nu se vor pierde, insa, clientii urmand a fi transferati pe platforma de chat audio si video Skype.
 
Windows Live Messenger a fost lansat in 1999 sub denumirea de MSN Messenger, iar in 2010 avea peste 100 de milioane de utilizatori.
 
Dupa 15 martie, serviciul Messenger de la Microsoft va mai putea fi folosit doar in China, unde functioneaza sub licenta proprie.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016