Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata privata a actiunilor ramane fara Facebook

Tags: piata actiuni, shares post, second market, actiuni facebook, nasdaq

New York Times numeste Facebook-ul gasca cu oua de aur a pietei private de actiuni care ar putea avea de suferit dupa ce Facebook isi va retrage si ultimele actiuni care sunt acum tranzactionate la Bursa din New York sau la Nasdaq.

Initial, Facebook a vandut actiuni prin Second Market, o treime din veniturile de anul trecut venind din acest sector. Odata cu cresterea semnificativa a companiei, actiunile au capatat, cum era de asteptat, o valoare mult mai mare, iar piata privata a ramas cumva in urma prin comparatie cu ascensiunea Facebook.

S-ar putea, spun analistii, ca aceste companii care isi impart azi actiunile la cele mai mari burse sa aduca sfarsitul pietelor private de actiuni. Cu toate acestea, Second Market isi pune increderea in alte companii mici (si, fireste, numeroase) care vor umple golul pe care il va lasa Facebook odata cu mutarea actiunilor din privat in sistemul public.

Shares Post, companie privata de tranzactii infiintata in 2009, nu isi face prea multe griji in privinta viitorului sau. Cu doar trei ani de experienta, aceasta a reusit deja sa devina un competitor serios pentru Second Market care are o istorie mult mai lunga pe piata actiunilor.

Toate aceste companii care se dezvolta in online sunt combustibilul ideal pentru acei jucatori de pe piata privata a actiunilor. Privind in urma, este de inteles de ce Shares Post considera ca locul sau pe piata nu o sa dispara prea curand.

Mediul online a reusit sa se transforme intr-un adevarat ocean in care cantitatea de peste este nemasurabila. Chiar daca Facebook vede acum un viitor mai bun prin actiunile de la Nasdaq, cu siguranta, Second Market si Shares Post vor avea parte de alte companii care sa le sustina pe termen lung.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016