Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pinterest: un canal social media pentru promovarea afacerii

Tags: pinterest, promovare afacere, canal social media, panou de afisaj virtual

Pinterest, panoul de afisaj virtual lansat in 2010, este noua senzatie in materie de social media. Site-ul a inregistrat o crestere fantastica in ultimele luni, in decembrie 2011 atingand peste 7 milioane de vizitatori unici. Site-ul atrage mai mult trafic pentru site-urile si blogurile companiilor decat YouTube, Google+ si LinkedIn la un loc.
Pinterest iti permite sa iti organizezi imaginile pe panouri, in functie de categorii specifice. Atunci cand adaugi o noua poza pe panou, aceasta este vazuta de cei care te urmaresc si acestia pot sa dea "like", sa adauge un comentariu sau sa o redistribuie pe panourile lor.
 
De ce aleg tot mai multe companii sa foloseasca Pinterest? Pentru ca le face viata mai usoara. Iata cum.
 
1. Pinterest are un impact puternic asupra consumatorilor – site-ul functioneaza asemenea unui catalog virtual. O companie poate posta imagini ale produselor sale pe panoul Pinterest, cu link-uri catre propriul website.
 
2. Pinterest creste considerabil vanzarile - cu ajutorul site-ului, companiile isi atrag tot mai multi clienti. Spre exemplu, site-ul de retail online ideeli.com a inregistrat o crestere de 446 la suta a traficului web ca urmare a utilizarii retelei Pinterest, vanzarile fiind de cinci ori mai mari.
 
Vrei sa afli daca Pinterest poate fi benefic si pentru afacerea ta? Tot ce trebuie sa faci este sa incerci. Creeaza un cont si incepe sa postezi lucruri relevante legate de compania ta, insa fara a o promova excesiv. Apoi urmareste alte panouri si persoane care posteaza imagini care te inspira.
 
Creeaza-ti apoi un panou in care sa iti afisezi produsele. Adauga descrieri si preturi. Asigura-te ca imaginile si descrierile au link catre site-ul personal si apoi urmareste cati vizitatori de pe site-ul respectiv provin de pe pinterest.com.
 
Poti apoi sa le oferi reduceri si promotii celor care te urmaresc pe Pinterest. Poti chiar sa oferi un premiu persoanei care da cele mai multe like-uri sau care posteaza cele mai multe comentarii. Incearca sa fii cat mai original si posteaza imagini amuzante, atractive si iesite din comun. Vei vedea ca, intr-un timp foarte scurt, website-ul tau va avea un numar mult mai mare de vizitatori, doar pentru ca ai ales sa iti faci cont Pinterest.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016