Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poate Facebook sa devina urmatorul Yahoo?

Tags: marketing, facebook, facebook urmatorul yahoo, yahoo, tineri

Este anul 2020 si ai 13 ani. Exista foarte putina delimitare intre viata reala si cea online. Totul este la doar o clipire distanta, gratie tehnologiei de recunoastere faciala. Prietenii tau sunt instantaneu accesibili, fara atrebui sa-ti ridici macar mana.
Nu mai este nevoie sa te implici pe vreun forum public, decat daca o faci conform regulilor tale. Retelee de sociliare sunt tesute in experienta cotidiana, la fel cum web-ul era sinonim cu calculatoarele si dispozitivele mobile in 2013.
 
Unde incape Facebook aici? Este inca popular si are influenta in randul parintilor. Cu alte cuvinte, a devenit Yahoo.
 
Puteti rade daca vreti, insa Yahoo este acea vedeta a anilor ’90 pe care Marissa Mayer incearca cu disperare sa o resusciteze. Si, totiusi, la un moment dat, acum 15 ani sa fim mai exacti, era destinatia principala a 40 de milioane de vizitatori lunari. Pare putin in comparatie cu cei peste 1 miliard ai lui Facebook, dar, pe atunci, nu existau decat 140 de milioane de oameni cu acces la internet.
 
E adevarat, Yahoo, in culmea gloriei sale, nu era la fel de popular cume ste acum facebook. In 1998, aproape o treime din utilizatorii web vizitau Yahoo. Astazi, cu o audienta globala de 2,4 miliarde de oameni, Facebook ia aproape jumatate. Iar, in Statele Unite, Yahoo are mai multi vizitatori decat Facebook.
 
Atunci de ce Facebook este considerat mai tare ca Yahoo? Din cauza demografiei. Facebook atrage utilizatori sub 18 ani si in special intre 18 si 24 de ani, conform Quantcast. Yahoo, in schimb, are rate mici de indexare in aceste categorii de varsta.
 
Poate Facebook sa mentina dominatia in randul tinerilor? Este posibil, caci a resusit-o Apple, la fel si Nike.
 
Numai ca ultimele cercetari arata ca Facebook a ajuns la un platou in randul tinerilor. Odata ce acestia au dat peste matusi si bunici care au inceput sa-si arunce un ochi pe tot ce fac, entuziasmul lor a scazut.
 
Ruby Karp, de 13 ani, a explicat recent, pentru Mashable, de ce reteaua isi pierde tinerii si foarte tinerii: „Toti parintii, ai mei si ai prietenilor mei, au cont de Facebook. Nu faptul ca primesc comentarii gen „Bravo, placintica!”, ci pozele pe care le pun prietenii mei imi dau probleme acasa cateodata”.
 
Din fericire pentru Facebook, nu exista o alta retea care sa-i ia inca locul. Poate doar aplicatiile gratuite de mesagerie care asigura caracterul privat dorit de utilizatorii tineri.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016