Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Practicile Facebook sunt din nou puse sub semnul intrebarii

Tags: facebook, siguranta datelor, practici facebook, confidentialitate, max schrems

Daca unii nu isi fac griji in ceea ce priveste siguranta datelor personale pe care le impartasesc cu marinimie platformelor de socializare, altii vor sa stie exact ce fac acestea cu ele. Este si cazul unui student la Drept din Austria, care a depus o plangere impotriva Facebook.
Max Schrems a solicitat site-ului de socializare sa ii ofere toate datele pe care le detine despre propria persoana. Surpinzator, Facebook s-a conformat si i-a trimis acestuia un CD cu intreaga sa activitate din ultimii trei ani, adica ma bine de 1.200 de postari pe wall, mesaje, dar si prieteni pe care Schrems ii stersese din lista. Astfel, tanarul in varsta de 24 ani a constat ca Facebook pastrase multe dintre informatiile pe care el le-a sters cu mult timp in urma.
Nemultumit, Max Schrems si alti colegi de-ai sai au depus nu mai putin de 22 de plangeri impotriva Facebook, acuzand modul in care compania colecteaza si gestioneaza datele personale ale utilizatorilor.    
Plangerile au fost trimise la Comitetul pentru Protectia Datelor din Irlanda, instituie care va demara o ancheta in aceasta privinta pentru a determina in ce masura practicile Facebook au incalcat legile nationale privind protectia datelor. In acest caz, Facebook risca o amenda 140.000 dolari, o suma infima pentru o companie a carei valoare depaseste 100 miliarde de dolari.  
Nu este insa pentru prima data cand Facebook se confrunta cu nemultumiri in ceea ce priveste confidentialitatea datelor. Luna trecuta, mai multi utilizatori au solicitat autoritatilor americane sa cerceteze modul in care compania continua sa urmareasca activitatea utilizatorilor sai chiar si dupa ce acestia s-au deconectat.
De asemenea, in august, un oficial german a atras atentia asupra faptului ca butonul „Like” incalca legile nationale si europene, intrucat permite companiei sa urmareasca interesele utilizatorilor fara a avea consimtamantul acestora.     
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016