Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premiera: Facebook, obligat sa divulge IP-urile folosite intr-un caz de hartuire online

Tags: facebook, reclamatii, agresori online, nicola brookes, abuz line, hartuire

Inalta Curte a Marii Britanii a emis recent un ordin prin care obliga Facebook sa dezvaluie adresele IP care au fost folosite pentru trimiterea de mesaje agresive la adresa unei britanice in varsta de 45 de ani. Acesta este primul caz in care este luata o astfel de decizie impotriva agresorilor din mediul online.
Totul a inceput anul trecut, atunci cand Nicola Brookes a postat un mesaj de sustinere pe pagina de Facebook a unui fost concurent al show-ului televizat X Factor. In urma acestui mesaj cat se poate de inocent, femeia a devenit victima unui abuz nemaintalnit in mediul online.
 
Agresorii virtuali au inceput sa ii trimita mesaje de amenintare cu moartea si au creat un cont fals de Facebook in numele acesteia, prin care au postat mesaje indecente pe paginile unor minore, acuzand-o astfel de pedofilie. Femeia sustine ca agresorii virtuali "i-au invadat viata" si ca acestia erau extrem de violenti, amenintandu-i chiar si copiii.
 
Brookes a apelat la politia locala pentru rezolvarea situatiei, insa aceasta nu a luat nicio masura. Ulterior, aceasta a decis sa apeleze la Inalta Curte a Marii Britanii, solicitand un ordin prin care Facebook sa fie nevoit sa dezvaluie adresele IP ale agresorilor.
 
Facebook a declarat ca este de acord sa faca publice adresele IP si informatiile personale ale abonatilor, inclusiv numele, adresele de mail si datele de inregistrare, atunci cand exista un temei legal justificat. Un purtator de cuvant al retelei de socializare a declarat urmatoarele: "Nu este loc pentru hartuire pe Facebook, dar, din pacate, exista o minoritate de indivizi rau-intentionati, atat in mediul online, cat si in cel offline."
 
Cu toate acestea, chiar si dupa adoptarea acestei decizii, Brookes sustine ca abuzul s-a inrautatit. "Acestia nu sunt oameni obisnuiti care se plictisesc. Acestia sunt un grup de oameni care isi impartasesc informatii si care aleg victime pe care sa le tortureze in mod voit. Iti fura viata, iti fura identitatea si distribuie informatii malitioase despre tine."
 
Brookes a criticat de asemenea sistemul de reclamatii al Facebook-ului, sustinand ca site-ul nu a luat nicio masura in urma sesizarilor primite din partea ei.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Tudorache Constantin 16-Iun-2012 09:32:14
Foarte interesant,felicitari pentru Inalta Curte a Marii Britanii si a reprezentantilor Facebook.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016