Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prieteni sau dusmani pe Facebook? Acum puteti alege

Tags: facebook, prieteni, dusmani facebook, lista dusmani, enemygraph

Dace este sa ne gandim ca pe Facebook sunt recreate interactiunile sociale din viata reala, reteaua nu ar trebui sa isi priveze utilizatorii de posibilitatea de a avea nu doar prieteni, ci si dusmani. Iar daca Facebook a omis sa ia in calcul acest lucru, s-au gasit altii care sa transforme ideea in realitate, realitate care a luat forma unei aplicatii.
Botezata EnemyGraph, aplicatia le permite utilizatorilor de Facebook sa identifice persoane, branduri sau locuri pe care le considera dusmani.

Aplicatia a fost realizata de un profesor si doi studenti de la Universitatea din Dallas (Texas) si pana in prezent a adunat 400 de utilizatori.

245270 screen shot 2012 03 26 6 35 10 am.streams desktop medium Forget Facebook Friends, New App Lets You Name Enemies

„Un lucru care m-a frapat dintotdeauna este aceasta cultura indarjita a promovarii lucrurilor placute, asa incat ne-am gandit sa le oferim oamenilor ocazia de a-si manifesta si neplacerea, dezarcordul fata de anumite lucruri sau persoane”, explica creatorii aplicatiei.

Dar dincolo de faptul ca aplicatia ridica anumite dezbateri cu miez filozofic, aceasta ar putea fi de folos celor care aduna informatii despre utilizatorii de social media. In fond, la fel ca in viata reala, ei sunt fiinte duale, carora le plac anumite lucruri si le displac altele. Astfel ca o analiza care vizeaza doar o parte a acestei realitati ar fi incompleta.

„Poti afla foarte multe lucruri despre o persoana atunci cand stii ce anume o supara si ce nu ii face placere. In plus, intre doi oameni carora nu le place acelasi lucru se poate crea o legatura sociala puternica, care pana acum nu a fost exploatata de social media, cu exceptia campaniei Kony”, mai spun realizatorii aplicatiei.   

Pana acum, in topul brandurilor cu cei mai multi dusmani pe Facebook se afla Internet Explorer si postul Fox News.

Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016