Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Printul Alwaleed bin Talal cumpara actiuni Twitter de 300 milioane de dolari

Tags: alwaleed, actiuni twitter, actiuni facebook, investitii retele socializare

Daca pana nu demult incercam sa analizam cat de mult merita sa investim in social media, iata ca unii dintre cei mai bogati oameni din lume nu isi pun astfel de dileme si investesc enorm in retelele de socializare.
Un astfel de exemplu este printul Alwaleed bin Tatal, un investitor care detine deja actiuni Apple si Citigroup si care si-a indreptat acum atentia asupra retelelor de socializare. Dupa circa doua luni de negocieri cu Twitter, Kingdom Holding (detinuta de  Alwaleed bin Tatal) va cumpara actiuni ale serviciului de microblogging in valoare de 300 milioane de dolari.

Analistii considera ca aceasta miscare a investitorului este influentata de posibilitatea ca Facebook sa atraga aproximativ 10 miliarde de dolari din eventualul IPO din 2012.

In vara acestui an, oficiali din partea Twitter au declarat ca au atras o alta runda de finantari din partea DST Global, iar planul este de a atrage investii in valoare de 800 de milioane de dolari pentru a cumpara inapoi actiuni de la angajati. Compania valoreaza in prezent circa 8 miliarde de dolari, iar Twitter va genera anul acesta venituri din publicitate de 139,5 milioane de dolari.

Actualemente, Alwaleed este cel mai mare investitor individual din Citigroup, cu actiuni si in cadrul General Motors sau Nrws Corp. De asemenea, investitorul arab construieste in prezent cel mai inalt turn din lume, in Jeddah, investitia ridicandu-se la 1,23 miliarde de dolari.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016